Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Zajlik velünk az élet Riminiben...

Aki szereti a forgatagot, a nyüzsgő életet és mellé napsütésre vágyik, kikapcsolódni is szeretne, kedveli a lassan mélyülő homokos tengerpartot a sokszínű szórakozási lehetőséget, annak Riminiben a helye.
Olaszország Emilia-Romagna régiójában található ez az igen népszerű üdülő város.
 


Alapítása a római időkre tekint vissza, Ariminum néven volt ismert, ezért ma is sok műemlékkel rendelkezik. Központi tere a Piazza Tre Martiri római fórum volt. Az amfiteátrum rendszeresen különböző kulturális eseményeknek ad otthont. Ma is használható a Tiberius híd, amit 2000 évvel ezelőtt Tiberius császár építtetett, és láthatjuk még a XV. századi templomot, a Malatestina erődöt és az Augustus diadalívet.
 


Az utcákon színes vásári sátrak sokasága tarkítja a látképet, és a fáradt utazó a híres olasz fagylaltot kóstolva megpihenhet az árnyékos kávézók egyikében.
Egyedi látnivaló az Italia In Miniatura. A parkban több mint 270 olasz és európai építészeti csoda aprólékos miniatűrjét készítették el. Megtekinthető többek között a londoni Szent Pál Bazilika, a párizsi Eiffel-torony és a bajor Neuschwanstein kastély.
 


A város szélén érdekes szabadtéri repülőmúzeum található, ahol több mint 50 régi jármű került kiállításra.
A gyerekekre is gondoltak. A több tíz kilométeres tengerpart tele van vízparti szórakozási lehetőséggel. Hatalmas aquapark rajzfilmes témákkal, és még a kicsiknek is számtalan játékkal. Akad itt csúszdalabirintus, 200 méteres pálya, jacuzzi, pihenőpark, és a bátrabbaknak szappanhabos táncparkett.
 


A vidámpark sem szégyenkezhet a több mint harminc játékával. Helyi vasút is üzemel, ami körbevisz az egész területen.
Minden korosztálynak kihagyhatatlan látnivaló a delfinárium. A kutatóközpontban naponta többször is tartanak bemutatót ezekkel az igen kedves és intelligens állatokkal.
 


Este szórakozóhelyek tucatjai várják a táncos lábúakat városszerte, és akinek nincs párja a tánchoz, az is biztos lehet benne, hogy a helyi ifjúság jól megtáncoltatja majd. Nincs is szebb, mint a forró Rimini éjszaka privát idegenvezetéssel…

www.adriaonline.hu - A napos oldal!