Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Lost Theory – fesztivál a természet lágy ölén

Augusztus 14 és 19 között egy igazán egyedülálló fesztivál kerül megrendezésre Horvátországban, a Deringaj kempingben Zadar vonzáskörzetében. A Lost Theory jóval több egy szimpla zenei fesztiválnál, a koncertek mellett számtalan művészeti program is várja az érdeklődőket, a szervezők pedig elsőrendű fontosságúnak tartják a környezettudatos életmódot folytató közösségek építését is.
 Ha valami igazán különlegesre vágyunk, szeretjük a természetet és vonzanak minket az alternatív művészeti rendezvények, akkor a Lost Theory kihagyhatatlan program. Már a fesztivál helyszíne is igazi kuriózum, hiszen Deringaj gyakorlatilag valóban az érintetlen természet egyik megőrzött darabkája, a környéken mindössze ötvenkét helyi lakos él. A Lost Theory az Otuča folyó partvidékén talált otthonra és olyan természeti csodákkal várja a fesztiválozókat, mint apró vízesések vagy kristálytiszta vizű tavacskák és medencék. Az esemény megálmodói kiemelt fontosságúnak tartják a környezetvédelem és az öko turizmus kérdéseit, ennek szellemében szervezik a fesztivált is.
 A Lost Theory-n elsősorban elektronikus és trance előadók lépnek fel, összesen négy színpadon, melyet különféle kategóriákra osztottak, így a bulizás mellett lesz például lehetőség a lazulásra is a chill-out zónában. A színpadokon és party zónákban az esemény négy napja alatt közel száz előadóművész és dj fordul meg, ízelítőül néhány név: Extrawelt, Minilogue, The Glitz, Darshan, a fellépők teljes névsora megtalálható a fesztivál honlapján. A bulizás mellett számtalan egyéb program is vár a látogatókra, lesznek kiállítások és különféle művészeti workshopok, így például ki lehet próbálni néhány egzotikus hangszer elkészítését (dzsembé és didzseridu), meg lehet ismerkedni a kristályjóslás és a csontkovácsolás alapjaival valamint belekóstolhatunk a zsonglőrködésbe is. Emellett részt lehet venni meditációs foglalkozásokon és lesz szabadtéri mozi is. A fesztiválon a kempingezés teljesen ingyenes, jegyek augusztus tizedikéig 100 eurós áron, utána és a helyszínen 110 euróért kaphatóak.
 A fesztivál nagy sikerrel tér vissza évek óta erre a csodálatos környékre, ahol a bulizás mellett békére találhat mindenki a nagyvárosi pörgős életforma után. A rendezők a fesztivál szervezése mellett egy igazán nagy ívű munkába is belevágták a fejszéjüket, szeretnének létrehozni a helyszínen egy önfenntartó, állandó közösséget, ahol minden olyan férfit és nőt szeretettel várnak, akik szeretnének kipróbálni egy alternatív, nyugodtabb életformát a mai modern, kihívásokkal teli, stresszes életmód helyett. Terveik szerint a növénytermelő és állattartó gazdálkodások mellett otthont adnának egy művészeti kutató és oktató központnak, különféle műhelyeknek valamint nagy figyelmet szentelnének az öko turizmus és a fenntartható fejlődés elveinek népszerűsítésére.
Még ha nincsenek is ilyen jellegű terveink, akkor is érdemes ellátogatni legalább egy napra a Lost Theory fesztiválra és belekóstolni ebbe a különleges, szabad, a természettel harmóniában létező életformába.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: