Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Lovagi játékok Krk szigetén

Nem mindennapi látvány vár azokra a szerencsésekre, akik idén Krk szigetét választják augusztus 8-10. között: hirtelen visszacsöppennek a középkorba és valódi hús-vér lovagokkal kerülnek testközelbe! A harcosok három izgalmas napon keresztül hagyományos lovagi torna keretében a legkülönfélébb lovagi ügyességi játékokban mérik össze tudásukat, a tengerparton pedig kalózok korbácsolják fel a békés vizeket és az egybegyűltek kedélyeit az elveszett kincs után kutatva.
 


Lesz nagy fegyvercsörgés, közben megfigyelhetjük a különféle támadófegyverekkel 2-2,5 m hosszú lándzsával (kopja), kétélű karddal, illetve közelharcban csatabárddal, buzogánnyal és fokossal - való ádáz küzdelem technikáit. Anno a párbajok tétje sok esetben élet vagy halál volt, mi most megelégedhetünk a barátságos lándzsatöréssel, melynek célja, hogy kiüssék az ellenfelet a nyeregből vagy eltörjék a lándzsáját. Mindeközben nem kell attól tartanunk, hogy bármi bántódásunk eshet, egyszerre szórakozunk és pihenünk. A város elsőrangú díszletként szolgál ehhez a rendezvényhez, mert megőrizte középkorias jellegét: óvárosát 15. századi városfalak veszik körül, és hasonló korú városkapu nyitja. A szűk utcák, öreg házak, sikátorok, igazi hamisítatlan középkori érzést közvetítenek!
 Ha kimerültünk és megéheztünk, élvezzük a horvát gasztronómia remekeit, fenségesebbnél fenségesebb borait! Érdemes megízlelni a Krk-i sajtot, rafiolit, fügét, bárányt, sardelin szószt és sok más finomságot! Krk gazdagságát nem pénz és nemesfém, hanem természeti adottságai adják: hal, Oliva olaj, sajt, híres aranysárga bora. A sziget ismert az autentikus helyi szőlőfajtáiról a Vrbnička Žlahtina boráról, melyet igen sok ottani lakos termeszt. Emiatt is nevezték a Krk- szigetet az antik korban „Arany szigetnek”. A kulturális kínálat túlmutat a lovagi játékokon: Julius 16 – Augusztus 24 között zajlik a Krk Nyári Fesztivál. Az események a katedrális színpadán kapnak helyet, a Krk és Kosljuni Ferences kolostorok átriumában, és a Frankopen Kastélyban, csakugyan mint a Krk Vásár, ami pont a lovagi játékokkal esik egy időbe.
 Közben barangoljunk a városban, nézzük meg a főtéren, a Vela Placán a 15. századi polgármesteri hivatalt és a reneszánsz szökőkutat, felüdülés céljából a Drâica strandot érdemes felkeresni.
A parton üldögélve felejthetetlen látvány a halrajok cikkázása a kristálytiszta vízben, élvezhetjük a móló nyüzsgését, a tenger morajlását. Adria szerelmesei, itt a helyetek !!!

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: