Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Mézédes napok Itáliában

Észak-Olaszország fantasztikus tengerpartja, gazdag kulturális és történelmi öröksége, valamint viszonylagos közelsége miatt méltán népszerű úti célja a magyar vakációzóknak. Cervia egy kedves olasz kisváros Rimini közelében, ahol augusztus végén egy igazán édes programsorozattal kedveskednek a turistáknak.
 Cervia, a bájos Adria parti városka fantasztikus hangulattal rendelkezik, így már önmagában is érdemes a megtekintésre. Számtalan kulturális, művészeti és konyhaművészeti eseménynek ad helyszínt egész évben, ezek közül az egyik legkülönlegesebb a Mézes Hét névre keresztelt rendezvény augusztus két utolsó hétvégéjén, amelyen minden a mézről, annak elkészítéséről és gasztronómiai felhasználásáról szól. Az eseményt bemutatók, előadások és természetesen az elmaradhatatlan kóstolók teszik igazán színessé. Cervia hírneves a városkát övező csodálatos fenyőerdeiről; az itt növekedő fenyőfák zsenge rügyeiből és a tűleveleken található édes harmatból állítják elő a régió egyik legegyedibb és legfinomabb termékét, a fenyőmézet. Ez a balzsamos mézfajta nem csak nagyon ízletes, hanem kifejezetten egészséges is, mivel fontos ásványi anyagokat tartalmaz valamint emésztésjavító hatással is rendelkezik.
 A város kétségkívül egyik legfontosabb lakója Cesare Brusi méhész, a Brusi méhészet tulajdonosa. Cesare Brusi a méhek és a méz szerelmeseként szívügyének tekinti a minőségi termékek készítését. Ő álmodta meg évekkel ezelőtt a Mézes Hét rendezvénysorozatot is, hogy szenvedélyét megoszthassa minden érdeklődővel. Az ő védnöksége és óvó figyelme alatt rendezik meg az idei eseményt is, ahol az előadások és a kóstolók mellett többet megtudhatunk a mézkészítés rejtelmeiről, a méz számtalan felhasználási formájáról a konyhában valamint részt vehetünk olyan többfogásos ebédeken és vacsorákon, ahol minden egyes étel egyik fontos alkotóeleme a méz. Speciális főzőtanfolyamokat is szerveznek, ahol megtanulhatjuk, hogyan és miként érdemes a mézet alkalmazni akár megszokott ételeink ízletesebbé vagy különlegesebbé tételére is. A rendezvény fő attrakciói augusztus 23-án és 24-én, és a rákövetkező pénteken és szombaton zajlanak majd, ekkor kerül sor a mézkészítési eljárások bemutatására valamint a szakértő által vezetett mézkóstolókra.
 Az esemény nevéhez híven, augusztus 23. és 30. közötti héten is számtalan érdekes mézes programon vehetünk részt a helyi éttermekben és kávézókban. Természetesen lehetőség nyílik a vásárlásra is, akár hazavihetjük az általunk készített mézes, vagy mézes süteményt, likőrt is, de egy üvegcse cerviai fenyőméz is fantasztikus szuvenír vagy ajándék lehet itthon maradt szeretteinknek. A rendezvény összes programja ingyenesen látogatható. Cervia könnyen megközelíthető autóval vagy vonattal Riminiből illetve Ravennából.
Ha Olaszországban nyaralunk augusztus végén és szeretjük az édes meglepetéseket, akkor feltétlenül érdemes Cerviába látogatnunk. A finom kóstolók után a természet szerelmesei pedig feltétlenül tegyenek egy sétát az ódon hangulatot árasztó fenyőerdőben is, így biztosan kellemes élményekkel térünk majd haza Cerviából.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!