Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Élménydömping Dubrovnikban

Dubrovnik szerelmesei minden bizonnyal már jó előre bejegyezték a naptárjukba: idén (is) július 10.- augusztus 25. között a fesztiválon a helyük! Horvátország legrégebbi és legtekintélyesebb rendezvénye ebben az évben sem fog csalódást okozni: a város utcáit és köztereit ellepik a színészek, artisták, zenészek és balett táncosok, az emelkedett hangulat garantált!
 A több mint hetven szabadtéri helyszínen megtalálja a számítását a klasszikus darabokat kedvelő és Shakespeare mániás egyaránt, drámák, tragédiák, komédiák, koncertek váltakoznak az égbolt kékje alatt, valóságos időutazáson vehetünk részt! A játékokon reneszánsz és barokk stílusban adnak elő a zenei, drámai és táncos műsorokat. Álljon itt egy kis ízelítő a programból a teljesség igénye nélkül: a megnyitóra a Szent Balázs templom előtt kerül sor, másnap-és még számos alkalommal- felcsendül a Cosi Fan Tutte, a fesztivál ideje alatt több ízben is fellép a Lindo Folklór Együttes, a Ruđer Bošković téren Prokofjev Rómeó és Júlia táncelőadása, a Lovrjenac bástyán Euripides: Medea című drámája látható. Ivo Vojnović: Equinox drámáját a Dubrovnik kikötőjétől mindössze 10-15 perc hajózásra található festői Lokrum-szigeten lehet megcsodálni.
 Az egyébként lakatlan sziget, nemzeti park, kellemes sétákat lehet tenni a mesevilágba is bele illő dús növényzet között. Dubrovnik fő színházában, a híres helyi íróról elnevezett Marin Držić Színházban Dosztojevszkij mesterműve, A Rakamazov testvérek szórakoztatja a nagyérdeműt. Miközben a dalmát város utcáin sétálunk, vessünk egy pillantást az itt játszódó Bakal drámára vagy a Triko Cirkusz Színház előadásaira.
Magyar fellépőkből ebben az évben sem lesz hiány: Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas díjas honfitársunk, Bogányi Gergely zongorajátékát a Rektor Palotában július 21-én, a Katedrális előtt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Kodály kórus is fellép, őket augusztus 7-én hallgathatjuk meg. A záró ceremónián szintén a Szent Balázs templom előtt vehetünk részt.
 És ha már beleszédültünk a sok jobbnál-jobb programba, csobbanjunk az Adriába Dubrovnik szuper strandjainak valamelyikén! Tuti tipp a Banje, egy nagyon jó helyen lévő kavicsos strand, gyönyörű kilátással az óvárosra, illetve nálam nyerő a Copacabana, itt többféle extrém sportot is kipróbálhatunk! Arra is számítsunk, hogy óriási lesz a nyüzsgés, így szerencse kérdése, hogy a fesztivál alatt valaki találjon szabad parkolóhelyet…
Ha szórakozni szeretnénk, nyaralásunkat időzítsük a Dubrovniki nyári játékok fesztiváljára, fantasztikus élményekkel leszünk gazdagabbak.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: