Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Kaj su jeli naši stari?

Nem ismerős a kérdés? Ezek szerint még Te sem jártál augusztus végén Vrbovecben, ahol minden nyár végén megrendezik a tradícionális gasztronómiai fesztivált a Kaj su jeli nasi stari”, avagy „Ahogyan elődeink étkeztek” címmel.
 Vrbovec
, Zágrábtól nem messze nem helyezkedik el, gazdag szántóföldjei enyhén lankásak, melyek szőlőskertek és erdővel sűrűn benőtt dombok között húzódnak meg. A városka több történelmi személyiségünknek is szülőföldjéül szolgált. A Zrínyi család több tagja is Verbócz várkastélyában született. 1621-ben Zrínyi Péter horvát bán, költő és hadvezér, majd Zrínyi Miklós horvát bán, költő és hadvezér, később pedig lánya, Zrínyi Ilona is itt látta meg a napvilágot. A történelmi emlékekről és az ősi vonásokról az egykori vár maradványai és Patačič-kastély tanúskodik.
 A város polgármestere minden évben új lendülettel rendezi meg a fesztivált a város szívében, hiszen, múlt évben is több mint 50 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre, az érdeklődők száma pedig évről évre nő. A kisgyermekes családokra is gondoltak a szervezők, ugyanis a hangulatot élőzene és gyermekprogramok teszik változatossá.
A háromnapos gasztro-fesztivál központi gondolata a hagyományos életforma és a nemzeti ételek bemutatása. Minden odalátogató turistának lehetősége van az igazi horvát konyha fogásainak megkóstolására, a fortélyok elsajátítására és vendégváró ötletek gyűjtésére.
 A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják tehetségüket a szakácsmesterség berkein belül, és részt vehetnek a helyiekkel a közös főzésben.
A főzés végeztél már az egész várost belengi a frissen elkészült finomságok illata. Miután elkészültek a fogások, együtt elfogyaszthatjuk a helyiekkel és a többi turistával, míg hosszas receptcserélgetést kezdeményezhetünk a körülöttünk nézelődőkkel. A vrboveciek széles gasztronómiai kínálatuk egész sorát vonultatják fel a rendezvény alkalmával, ahol bemutatják az elkészítés különleges módozatait is, míg egymás között rendezett versenyeken mérik össze szakácstudásukat.
A régies ételek illata, a válogatott fűszerek zamata, és színes zenész programok varázsolják kivételessé a gasztronómiai élményt.
 A lakmározás után pedig mindenkinek lehetősége nyílik választani a különböző sportesemények programjai közül, ahol mindenki kedvére mozoghat, hogy a nyaralás alkalmával kizárólag a szép emlékek maradjanak.
Hazafelé érdemes megnézni a város történelmi és kulturális kincseit. Mára már jelentős a falusi- és ökoturizmus a környéken, valamint igazi természeti gyöngyszemnek számít a Lovrenčina grad kastély, a Glogovnica-folyó és a Varoški lug, ami nevezetes a változatos növény és állatvilágáról egyaránt.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: