Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Teszteltük! Toszkána: Orbetello üdülőfalu

Orbetello üdülőhely egészen Toszkána déli részén található egy bájos, festői lagúnában. Már a térképen nézve is különleges a város elhelyezkedése, három hosszúkás földnyelv tartozik hozzá, amelyek összekötik a szigetet a szárazfölddel.
Az Orbetello üdülőfalu és kemping az első földnyelv közepe táján helyezkedik el. A földnyelvek olyan keskenyek, hogy mindössze egy autóút fér el rajtuk, amelynek mindkét oldalán hangulatos kikötő- és partszakaszok találhatók. Így az út bal oldalán az üdülőfalu, jobb oldalán pedig a hosszú, homokos strand fogadja az érkező vendégeket.
 


Az üdülőfalunál kellemesebb szállást nem találhattunk volna a környéken. Az idő végig csodaszép volt, a hőmérséklet 30 fok körül az egész nyaralás folyamán, de a ligetes, pineafákkal beültetett kemping területén olyan kellemes és friss maradt a levegő, hogy a légkondicionálóra egyszer sem volt szükség.

 


A mobil ház jópofa és tökéletesen felszerelt szállásnak bizonyult. Minden vadonatúj ezekben a házakban, mintha az edényeket, a fürdőszobát senki sem használta volna még előttünk. Bár kis alapterületűek a házak, a kétszárnyú üvegajtó segítségével egybenyithatók a tágas terasszal, így szellős és tágas amerikai konyha varázsolható az apartman előteréből.

 


Az üdülőfalu területén rengeteg programot kínálnak az animátorok, aki nem akar, annak szinte nem is kell kimozdulnia a strandnál messzebb. Éttermek, bárok, élelmiszerüzlet – minden csak pár lépésre van a házaktól és a bungalóktól.
 


Az aktívabbaknak azonban mindenképpen a környék felderítését javasoljuk, hiszen Toszkána számtalan csodát tartogat.
A környéken barangolóknak:
Orbetello város ugyanis nagyon hangulatos hosszú kikötőjével, híres, vízben álló szélmalmával, ókori városfalával. A fagyizók mindegyikét érdemes végig próbálni, csodás lapáttal mért olasz fagylaltot kínálnak. A város határában, az ókori kapun keresztül kivezető út mentén pedig egy nagy élelmiszerüzlet is található, ahol gyakorlatilag a magyar áraknál is olcsóbban sikerült mindent beszereznünk – a választék bőséges. A helyi üzletecskékben egytől egyig kedves és olaszosan laza kiszolgálásban volt részünk.
 


A környéken érdemes megnézni Niki de Saint Phalle szobrásznő Tarot kertjét, az igazán egyedülálló és szürreális szobrok egy gyönyörűen rendezett, mesebeli parkban tekinthetők meg. Kihagyhatatlan látványosság még a Saturnia vulkanikus eredetű, teraszos elrendezésű természetes fürdőhely, amely egyedülálló egész Európában, és ráadásul ingyenes is.

 


A messzebbre kalandozóknak:
Egy órán belül elérhető Siena, amely Olaszország egyik legszebb dómjával büszkélkedhet. A híres legyező vagy kagyló alakú főtéren mindig nagy a nyüzsgés, az üzletek kis szuvenírektől kezdve a luxuscikkekig minden vásárló kedvű turistának kínálnak valami izgalmasat.
 


 

Pár kilométerrel messzebb San Gimignano, „Toszkána Manhattanje” tör az ég felé rusztikus középkori lakótornyaival. Aki a középkor olasz építészetére és szűk sikátoraira kíváncsi, feltétlenül keresse fel a dombon épült több száz éves „felhőkarcolókat”.
 


 

Aki akár két órás autózást is vállal a kultúra kedvéért, azt a toszkán főváros Firenze, a ferde tornyú Pisa és az örök város, Róma is várja.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!