Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Punta Verde állatkert

Ha Bibionében vagy Lignanóban töltjük jól megérdemelt pihenésünket, feltétlenül tegyünk látogatást Olaszország egyik legszebb állatkertjében, a Punta Verdében, mely pont a két nyaralóhely között található, könnyen megközelíthető helyen.
 
 
A Parco Zoo Punta Verde kiváló szórakozási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak, akár egy egész napos programot is szánhatunk rá. A Tagliamento folyó közelében fekvő állatkert hatalmas területén közel 1500 állat várja a látogatókat, köztük kenguruk, tigrisek, gepárdok, fókák és a mókás kinézetű gyűrűsfarkú makik, akik hamar a gyerekek kedvenceivé válnak. Az ifjú látogatókra amúgy is nagy figyelmet szentelnek a gyermekrajongó olaszok; az állatkerten belül játszótér is várja őket, illetve a farmrészlegen megismerkedhetnek olyan háztáji állatokkal, mint malacok, lovak, nyulak, „akiket” természetesen simogatni is lehet.
 
 
 
 
Minden korosztálynak kellemes élményt nyújt az óriási botanikus kertben tett séta, ahol a helyi növényzet mellett telepített trópusi növényekben is gyönyörködhetünk. Ezen felül az állatkert speciális programokkal is várja látogatóit, mint például a „találkozó a gyűrűsfarkú makikkal”, melynek keretében kisebb csoportokban testközelből, a kerítésen belülről is találkozhatunk ezekkel a különleges állatokkal.
 
 
Az állatkertben több kellemes liget is várja a piknikezni vágyókat, de akkor sem kell kétségbe esni, ha nem csomagoltunk magunknak elemózsiát; a park területén étterem is működik.  Ha csak egy kiváló jeges kávéra vagy frissítőre vágyunk, akkor pedig felkereshetjük a kávézót vagy bárt, ahol italunkat szürcsölgetve beszélhetjük át élményeinket.
 
 
A magánkézben lévő állatkert a látogatók szórakoztatása mellett fontos természetvédelmi feladatokat is ellát, kutatásokban vesz részt, oktató programokat szervez iskolásnak, hogy a gyerekek minél többet megtudjanak a természetről, állatokról és megóvásukról. Természetesen a park fenntartói nagy gondot fordítanak a környezet fejlesztésére, az állatok megfelelő etetésére, a folyamatos állatorvosi ellátásra is, hogy lakóik minél jobban érezzék magukat. Ahol boldog és elégedett állatokat láthatunk, ott biztosan mi is jól fogjuk magunkat érezni!
Az állatkert nyáron reggel 9-kor nyit és este hétig látogatható. A belépő 3 éves korig ingyenes, felnőtteknek 12 euró, gyerekeknek 11 éves korig 9 euró.
 
www.adriaonline.hu - A napos oldal!