Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Nézünk mint a moziban: Toszkána a filmvásznon!

Kevés olyan hely van a világon, amely annyi híres filmrendezőt vonzott, mint Toszkána. Az észak-itáliai régió filmes karrierje egészen a mozi történetének kezdetéig nyúlik vissza, és 1924 óta számtalan művész- és közönségfilmet forgattak a gyönyörű toszkán vidéken.
 

 

 
Az olasz filmrendező, Franco Zeffirelli is Toszkána szerelmese volt. Pienza nyújtott például helyszínt a Zeffirelli nevéhez fűződő Rómeó és Júlia feldolgozásnak, amelyet 1968-ban két Oscar-díjjal is jutalmaztak.

A toszkán városka harminc évvel később a Szentivánéji álom alkotóit is megihlette: a Michelle Pfeiffer főszereplésével készült vígjáték varázslatos helyszíne szintén a bájos Pienza volt, amely autentikus középkori hangulata miatt nyújt tökéletes hátteret Shakespeare műveinek megfilmesítéséhez. Pienza főutcáján és főterén sétálva felfedezhetjük a forgatások híressé vált helyszíneit, miközben olyan érzésünk támad, mintha Toszkánában bizony örökre megállt volna az idő.
 


Az angol beteg című filmben Toszkána újra érintetlen vidékként jelenik meg, amelynek szépségét a háború borzalmai sem fakították. A filmben a Pienzát és Montepulcianot körülvevő zöldellő vidék és a gyönyörű Sant’Anna monostor nyújt oltalmazó menedéket az ápolónő és betege számára, akiket Juliette Binoche és Ralph Fiennes alakít. A gyönyörű történet, valamint Toszkána szépséges képei kilenc Oscar-díjat hoztak Az angol betegnek.
 


Toszkána vonzereje a kétezres években sem kopott. 2003-ban került bemutatásra a Napsütötte Toszkána című romantikus vígjáték, amelyben a gyönyörű olasz táj nem pusztán hátteréül szolgál a történetnek: Toszkána itt mágikus hatást gyakorol a Diane Lane által megformált irónőre, aki úgy dönt, egy több százéves toszkán villában kezd új életet. Hátrahagyva San Francisco-t, a nyüzsgő amerikai nagyvárost, a főszereplő nem csak nyugalomra, melegszívű barátokra, de szerelemre és szenvedélyre is lel Montepulciano és Cortona környékén.
 


A népszerű filmalkotások történetei alapján kirajzolódik előttünk a romantikus Toszkána képe, ahol a természet közelében, a középkori kisvárosokban, a vendégszerető helyiek között boldogságra találhatunk. Toszkána tehát nem véletlenül lett a filmrendezők közkedvelt helyszíne: Olaszországnak ezen a részén ugyanis bármi megtörténhet. Nem csak a filmbéli szereplőkkel, hanem akár velünk, utazókkal is.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!