Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Irány a kicsikkel Toszkána legszebb strandja!

Romantikus légköre és bájos, vidékies hangulata miatt Toszkána az egyik legnépszerűbb úti cél Olaszországban. A régió egyik leggyönyörűbb részén fekszik Orbetello kisváros és az azonos nevű lagúna, amely a toszkán szárazföldet és Monte Argentario-félszigetet köti össze. Ráadásul a közelben található Toszkána legnépszerűbb strandja is, a La Feniglia.
 
Az etruszk eredetű Orbetello fontos katonai-stratégiai szerepet töltött be a XVI. századtól kezdve: ennek köszönhető, hogy ma számos középkori erőd és műemlék található a városka területén. Az Orbetellot körülvevő lagúna gazdag élővilággal rendelkezik: rengeteg madár- és halfajtának ad otthont. A kisváros és a lagúna legelőnyösebb adottsága azonban a gyönyörű kilátás, amely a Monte Argentario-félsziget sziklás hegyeire nyílik. A látvány egyszerűen lélegzetelállító.
 A kisvárosban festői utcácskák és terek adnak helyet a több tucatnyi, bájosabbnál bájosabb, igazi itáliai hangulatot árasztó kis pizzériának és kávézónak. A hagyományos esti séta Itáliában, a passegiata, valódi élménnyel kecsegtet: ilyenkor a városközpont megtelik elegánsan felöltözött helyiekkel, akiknek olaszos temperamentuma belengi a tereket, és utánozhatatlan hangulatú, színes forgatag alakul ki a kávézó- és étteremteraszokon.
 


Nem csak az esték, hanem a nappalok is bőven tartogatnak élvezeteket az ideérkezőknek. Szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően Orbetelloból könnyedén megközelíthető a La Feniglia strand, amelyet Toszkána legszebb tengerpartjának tartanak. A Le Feniglia egy hatalmas területű, közel nyolc kilométer hosszú homokos partszakasz, amely a toszkán szárazföldet a Monte Argentario-félszigettel köti össze.
 


A La Feniglia ideális hely a családi strandoláshoz
: a finom homokos talajnak, valamint a sekély és kellemes hőmérsékletű tengervíznek köszönhetően a kisgyermekkel érkezők számára is kiválóan alkalmas. A kora délutáni hőséget a partot szegélyező mediterrán fenyőfák árnyéka teszi elviselhetővé.
 Különösen élvezetes biciklivel végigkerekezni ezen a gyönyörű tengerparti szakaszon a strand mellett húzódó úton, ahol autók számára tilos a közlekedés. Kerékpár egyébként a strand bejáratánál bérelhető. A strand területén található büfék és bárok kitűnő ital- és ételkínálattal büszkélkedhetnek, így a finom limoncelloról vagy éppen az ínycsiklandó pizzákról még átmenetileg sem kell lemondanunk.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!