Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Garda-tó és az olivaolaj

Az olasz gasztronómia az ízletes sajtok és a kiváló minőségű borok mellett az olívaolajról is híres. A Garda-tó környékén előállított olívaolaj különösen finom, és a régió éttermeiben felszolgált autentikus olasz ételek elsőszámú alapanyaga. A helyi olívaolaj kapcsán turistaként számos kóstolón és fesztiválon vehetünk részt, az olívaolaj előállításának folyamatáról, használatának előnyeiről pedig a Garda-tó délkeleti részén fekvő Bardolinóban, az Olívaolaj Múzeumban szerezhetünk információt.
 
 

A világ olívaolaj-termelésének egynegyede Olaszországban folyik. A Garda-tó vidékének klímája tökéletes körülményeket biztosít az olíva terméséhez, így az ebből készülő olaj kiváló minőségű, íze különleges és gazdag. A környék adottságait nagyon korán felfedezték, így a Garda-tó régióban már az ókorban is folyt olívaolaj-termelés. Az olívaolaj egyrészt egészségesebbé teszi, másrészt gazdagabb ízt kölcsönöz ételeinket, így itáliai utazásunk alatt, és különösen a Garda-tó környékén tett kirándulásunk során érdemes egy-egy üveg kiváló minőségű olívaolajat is beszereznünk – akár saját használatra, akár tipikus itáliai termékként ajándékba itthon maradt családtagjaink és barátaink számára.
 
 
 

A Garda-tó partjának közelében, Desenzano és Manerba között található az Azienda Agricola Manestrini farm. A Manestrini család birtokán tett látogatás során tehetünk egy sétát a farmhoz tartozó olajligetben, és ellátogathatunk a szintén itt működő olívaolaj üzembe is. A tradicionális olívaolaj termelő család szakértelmét bizonyítja, hogy 2005-ben a Manestrinik nevéhez fűződő extra szűz olívaolaj első helyet nyert a Los Angeles-i kiállításon és vásáron.
 
 
www.adriaonline.hu - A napos oldal!