Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Éld át velünk a Garda-tó csodáit!

Olaszország nagy kedvenc, az azúrkék tenger, hegyek, tavak, szigetek, hamisíthatatlan hangulat és hm… olasz konyha is fontos érv volt, amikor 2010 augusztusában úgy döntöttünk, hogy leruccanunk édeskettesben az olasz csizmára egy hosszú hétvégére.
 


Választásunk a Garda-tóra esett, a barátaink tavaly jártak a környéken, és már a képek alapján beleszerettünk. Autóval mentünk, méghozzá a festői és jól haladható Graz-Splittal-Lienz-Bolzano útvonalon. A szállásunk mindvégig Riva del Garda-ban, a Garda-tó északnyugati csücskében fekvő gyönyörű városkában volt. Szinte mindenkinek tudom ajánlani ezt a vidéket, nagy sétákat lehet tenni a középkori hangulatú utcákon. Számtalan kis templom és a monumentális, 12. századi Rocca erőd és a látványosságok közé tartozik. Az erődön belül létrehozott Városi Múzeumon belül van egy művészeti galéria is gazdag képanyaggal, a művészet iránt érdeklődőknek kötelező!
 


A szomszédos Arcoban is jártunk, megnéztük a várat, ahonnan festői panoráma nyílik mind a tóra, mind a tavat ölelő hegyekre – romantikusoknak elsősorban ezt ajánljuk.
A vártól pár perces autóútra található a Varone vízesés. A hegy oldalában kialakított arborétumon keresztül lehet megközelíteni, innen kiépített utak vezetnek a hegy belsejébe. Mindenképpen sportos öltözékben érdemes jönni, főleg a csúszásmentes cipő lehet hasznos.
 


Megéri kiváltani a fejenként 5 eurós belépőt, mert nem egy szokványos vízesést láthattunk: a kis hegyi folyó egy kész barlangot kivájva egy szűk résen keresztül zuhan alá nagyjából 75 méteres magasságból. Lenyűgöző látvány! A barlang különböző szintjeihez kényelmes, de lépcsős út vezet gyönyörű virágok között /babakocsival csak nehezen járható/. Emellett felfrissülésnek sem utolsó, ugyanis a barlangban óriási a páratartalom, a ruháink, a hajunk teljesen átnedvesedtek a kristálytiszta vízpermettől.
 


A Varone vízeséstől az alpesi Ledro- és Tenno-tóhoz is érdemes kiruccanni. A Varone-tóhoz vezető út több órás elfoglaltságot adhat a hobbifotósoknak, olyan gyönyörű hegyek között kanyarog. A Tenno-tó pedig a bringások kedvelt célpontja, így érdemes nyeregbe pattanni és úgy megközelíteni – de csak az edzettebbeknek ajánljuk a meredek kaptatók miatt. A Tenno-tavat fürdőzésre is melegen ajánljuk, a hőmérséklete nagyon kellemes, és festőibb környezet a strandolásra talán egész Olaszországban nincsen.
 


A Garda-tó annyi szépséget tartogat, hogy lehetetlen vállalkozás valamennyit megismerni pár nap leforgása alatt.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!