Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Csobbanás az Aqualandiában

Jesolo tengerparti része Lido di Jesolo szállodaváros az Észak-Adria talán legismertebb tengerparti üdülőhelye. Tipikus nyüzsgő olasz üdülőhely, szerencsére nagyon közel Magyarországhoz – el is töltöttünk ott egy boldog hetet júliusban.

 


A tengerpart hosszú (meghaladja a tizenöt kilométert!), homokos, zuhanyzókkal, mosdókkal felszerelt (a mozgássérültekre is gondoltak). Az időjárás kegyes volt hozzánk, így minden nap tudtunk strandolni. A víz sekély, nagyon kellemes és tiszta, és a főszezon ellenére sem volt kényelmetlenül nagy tömeg.
Estefelé nagy boccia (labdajáték) versenyeket rendeztek a helyiek a tengerparton, igazi turistalátványosság volt, a külföldiek csapatokba verődve szurkoltak nekik!

 


Esti sétáink közben felfedeztünk egy vérbeli olasz éttermet, amit szinte csak a helyiek látogattak. Itt ettem életem legfinomabb pizzáját és lasagneját, a cappucino pedig egyszerűen isteni volt! A fagyiban sem csalódtunk, hatalmas adagokat adtak.
Maga Lido de Jesolo fiatalos, de nem tipikusan bulizós üdülőváros; inkább családcentrikus, rengeteg kisgyerekes család tölti itt a vakációját. Sok játszótér, mini vidámpark várja esténként a gyerkőcöket. A városban és a szállodákban nagy a nyüzsgés, ezért reggeltől estig hangos a hely, de estére lecsendesül annyira, hogy nyugodtan lehessen aludni.

 


Még itthon elterveztük, hogy megnézzük Aqualandiát, Olaszország legnagyobb víziparkját, mert feltett szándékunk volt, hogy lecsúszunk világ legmagasabb - 42 méter magas – csúszdáján. A felnőtt belépő 25 euro/fő volt, de az élmény megfizethetetlen. Elhatározásunk dacára, ahogy felnéztünk az fölénk tornyosuló óriási csúszdára, elbizonytalanodtunk… Aztán mégis megembereltük magunkat, és a csúszás ilyen magasságból szinte katartikus élmény volt. A végén leírhatatlan sebességre gyorsul az ember, azóta is ezt az érzést idézem föl, ha fáradt vagyok vagy csak valami pozitívra akarok gondolni. Utána részt vettünk a vízipark tornáján is, és megnéztük a „Kalózhajó” eredeti színpadán, a hatalmas, 30 méter hosszú "Kalózok gályáján" a táncosok és műugrók műsorát.

 


Lido di Jesolo az egyik kedvenc üdülőhelyünk lett, legszívesebben még tavaly visszamentünk volna az utószezonban – úgy hallottam, szeptemberben is csodaszép, ráadásul akkor még egy velencei városlátogatáshoz is tökéletes az idő.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!