Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Chioggia - Velence kistestvére

A velencei lagúna legdélibb pontján fekvő halászkikötőt, Chioggiát gyakran nevezik Velence kistestvérének. Veneto régióban töltött nyaralásunk során mindenképpen érdemes útba ejtenünk a hangulatos kisvárost, melynek utcái és terei Velencét idézik, a városnéző tömeg azonban jóval mérsékeltebb Chioggiában, mint testvérvárosában. A kikötő közelében, Sottomarinában ráadásul homokos tengerpart is található, Chioggiában tett kirándulásunkat így némi fürdőzéssel és napozással tehetjük teljessé.
 


Velencéhez hasonlóan Chioggia városát is számos csatorna szeli át, az olaszul callinak nevezett szűk, kanyargó utcácskák pedig autentikus itáliai hangulatot árasztanak. A város főutcája, a Corso del Popolo a történelmi óváros szívében helyezkedik el, ahol elegáns üzletek, hangulatos kávézó- és étteremteraszok várják a turistákat.

 


A főutca végén gyönyörű, fehér márványból készült hidat találunk, amely a város központi csatornáját, a Canale Venát szeli át. Átkelvén a hídon Chioggia legszebb építészeti remekművével, a San Domenico templommal találjunk szemben magunkat, amely egy külön kis szigeten található. A középkori templom a város legnagyobb kincseinek, Capraccio, Tintoretto és Bassano gyönyörű festményeinek ad otthont. Chioggiában érdemes a halpiacra is ellátogatnunk, amely minden hétköznap reggel friss áruval várja a látogatókat.
 


A helyi éttermekben felszolgált tengeri ételek első osztályúak, és a fogások ára is jóval kedvezőbb, mint Velencében. A chioggiai kikötőtől két kilométerre, 10 kilométer hosszan fekszik a turisták körében rendkívül népszerű Sottomarina strand. A partszakaszt borító kiváló minőségű, finom homoknak és a parton fújdogáló szellőnek köszönhetően Sottomarina ideális strand a tengerparti pihenéshez és fürdőzéshez.
 


Chioggia könnyen megközelíthető Veneto régió számos városából, például Padovából és Velencéből, ahonnan körülbelül másfél órás utazással jutunk el Chioggiába. A velencei Lidoból óránkénti sűrűséggel közlekedik a 11-es számú busz Pellestrina felé, ahonnan hajóra szállva 25 perc alatt juthatunk el Chioggiába. A Piazzale Romától közvetlen buszjárat is közlekedik Chioggiába, ez az utazás azonban kevésbé látványos, ráadásul ugyanannyi időt is vesz igénybe, mintha a kellemes hajókirándulást választanánk.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!