Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Aktív pihenés a Garda-tónál

Ha izgalmas helyet szeretnénk választani pihenésünk helyszínéül, a Garda-tó tökéletes célpont minden évszakban. Hogy mit csinálhatunk a Garda-tónál nyáron? A lehetőségek száma végtelen.

Tervezhetünk programot gyalog, futva, két keréken, négy keréken, vízen, levegőben, vagy egyszerűen csak a parton fekve. Még itt is választhatunk, ha a sziklás partot kedveljük, vagy a homokos strandot.
 


A tó mellett fekvő Monte Baldo hegység az Alpok része, de már erősen érződik a mediterrán hatás. A komoly magashegyi és gerinctúrák mellett a sziklamászók is hódolhatnak kedvtelésüknek. 2011. október 9-én ismét megrendezik a Lake Garda Maratont. Aki szeret futni, annak doppingoló lesz ez a csodás környezet ehhez a nem kis erőpróbához.
 


 

Elindulhatunk bringával is a tó körül. A part hossza 158 km, így több napos út alatt tekerhetjük körbe a nagy vizet. Amiért különlegesebb a többinél, az a sok alagút, amelyikre néhol ablak is került, de vannak bizony egészen hosszú és sötétek is. Érdemes ’combosabb’ bringázásban is gondolkozni, hiszen a tó már többször is elnyerte a legjobb hegyi-bicikli utakkal rendelkező vidék címét.
 


Aki nem szeretne megizzadni, a szabadság, sebesség szerelmese, bejárta már a hazai hegyeket, máris pattanhat a motorjára, ülhet az autójába és irány a Garda-tó! Riva del garda - Limone - Gargnano - Salo - Villa - Sirmione - Peschiera del Garda - Bardolino - Garda - Brenzone - Malcesine - Riva del Garda. Az út hossza 160 km.

Siklóernyősök startolhatnak Malcesine hangulatos városkából 1850 m magasról. A Száz mérföld Nemzetközi Vitorlásverseny a Garda-tó ’Kékszalagja’, több mint ötven éves múltra tekint vissza. Minden év szeptemberének első felében tartják.
 


Akik pedig inkább a pihenést választják, válogathatnak a strandok között. Úszhatnak reggelente a nyugodt vízben, napozhatnak az általában sziklás, köves parton, de van itt Szafari park, Dzsungel kaland és Gardaland vidámpark.

Andersen mondása szerint „vannak helyek, amelyeknek már a puszta említése vándorkedvvel tölti el a szívünket.” Ilyen hely a Garda-tó.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!