Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Sunčane Skale – Az Eurovíziós dalfesztivál montenegrói kistestvére

A nap városaként is emlegetett Herceg Novi Montenegró egyik leghangulatosabb üdülőhelye, amely nem csak kellemes strandjai, kristálytiszta tengervize és bájos óvárosi utcácskái miatt kedvelt nyaralóhely, hanem érdekes programokkal is várja a turistákat a 2013-as szezonban. Az idei év egyik legkiemelkedőbb eseménye a Sunčane Skale popzenei fesztivál, melyre feltétlen érdemes ellátogatni egy június végi montenegrói vakáció során.
 A Sunčane Skale-t 1994 óta rendezik meg és az évek során a kicsi, helyi rendezvényből sikeres nemzetközi programmá nőtte ki magát, amely alkalmat ad a zeneszerető közönség és a popzene fantasztikus találkozásának. A fesztivál igazi különlegessége és egyben fénypontja a hagyományos „nyár dala” verseny, mely során a szakértő zsűri kiválasztja a kedvenc dalt a fellépő művészek kompozíciói közül. Ezek a dalok később sokszor valóságos közönség kedvenc slágerekké válnak, melyeket egész nyáron dúdolni fogunk! A fesztivál másik érdekes verseny kategóriája az „új csillag”, amelyen fiatal, feltörekvő énekesek csillogtathatják meg tudásukat és léphetnek fel a nagyközönség előtt.
 


Tradicionálisan az első este az ifjú tehetségeké, ők csapnak össze a színpadon június 28-án. Érdemes odafigyelni rájuk, hiszen sok később ismertté váló énekes karrierje vette kezdetét a Sunčane Skale-en. Második este, június 29-én lépnek fel a nyár daláért folytatott versengés résztvevői; a fantasztikus hangulatú fieszta jellegű koncert este 9-kor veszi kezdetét. A Sunčane Skale igazán változatos fesztivál, a nemzetközi előadóknak köszönhetően valóban eklektikus hangulat uralkodik, és az angol nyelvű dalok mellett felcsendülnek más népek nótái is. Leginkább úgy lehet elképzelni az eseményt, mint egy nyári, tengerparti mini Eurovíziós Fesztivált. Az összehasonlítás nem véletlen, számtalan, az Eurovízión már bemutatkozott énekes adta elő dalát ezen a fesztiválon is az elmúlt években, a közönség legnagyobb örömére.
 


Az idei fesztivál zárónapján, a nyári dal versenyen összesen húsz, a zsűri által lebonyolított előválogatókon már továbbjutott énekes illetve formáció lép színpadra. Az előadók listája igen változatos, nagy részük a balkáni régióból – elsősorban Horvátországból és Szerbiából – érkezik, de jönnek művészek Oroszországból, Angliából és Németországból is.
A fesztiválnak a romantikus hangulatú, Herceg Novi városa fölé emelkedő Kanli Kula torony ad otthont, mely a régió egyik legimpozánsabb építménye. Az eredetileg erődként szolgáló, még a törökök által épített torony egészen a XVII. század óta őrködik a város nyugalma fölött.  Manapság az épület elsősorban zenei rendezvényeknek ad helyet, így nem meglepő, hogy itt rendezik meg minden évben a Sunčane Skale programjait is.
Ha kedveljük a popzenét, szeretjük a különlegesebb, elsősorban balkáni zenei műfajokat és dallamokat, valamint megismerkednénk olyan tehetséges előadókkal, amire itthon nehézkesen nyílik lehetőség, akkor feltétlenül érdemes ellátogatnunk a Sunčane Skale fesztiválra Herceg Novin.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: