Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Southern Soul – a nyár nagy durranása

Ulcinj tengerparti városa Montenegró egyik legékesebb gyöngyszeme, amely nem csak csodás strandjairól és háborítatlan természeti szépségeiről neves, hanem az ország egyik történelmi és kulturális központja is. Az idén Ulcinj vendégül lát egy igen emlékezetes eseményt is, mégpedig Montenegró legnagyobb nyári zenei fesztiválját: a Southern Soul-t.A Southern Soul újoncnak számít a nyári fesztiválok sorában, hiszen idén először kerül megrendezésre. Ennek ellenére hatalmas érdeklődés övezi, mivel a kellemes környezet, az alacsony árak és a jól összeállított programok vonzzák a zeneszerető látogatókat. Az előadók listája igen változatos, a soul, a funk, a reggae, a house és a jazz műfajai is képviselik magukat a fesztiválon; egyrészt nemzetközi szupersztárok koncertjein lehet csápolni, másrészt természetesen bemutatkoznak ifjú, helyi tehetségek is. Olyan neves előadók lépnek színpadra, mint a hip hop legenda DJ Format, a house nagy ikonja Theo Parrish vagy a német elektronikus zene nagy úttörői a Jazzanova és a Rainer Truby. Zenekarával színpadra lép a brit Alice Russell is, aki három órás élő koncertet fog adni a fesztiválon.
 
Emellett a külföldi látogatók megismerkedhetnek a régió olyan ismert zenei alakjaival, mint a legendás zongorista Vasil Hadzimanov, illetve számtalan horvát, albán és montenegrói dj-vel. A fesztivál területén két fő színpadot állítanak fel, az egyiken az élőzenés koncerteket lehet meghallgatni, a másik pedig pörgős buli-helyszínként szolgál, ahol a neves dj-k váltják egymást és végigtáncolhatjuk az éjszakát. Ráadásul igazi kuriózumként létrehoznak egy dj bárt is, ahol a balti-adriai régió művészeinek zenéit élvezhetjük, finom italok fogyasztása közben. Emellett természetesen számtalan hagyományos bár, étterem és büfé is kitelepül a fesztiválra, igazán változatos és ízletes étkezési lehetőségeket kínálva a vendégeknek rendkívül alacsony árakon.
 A háromnapos fesztivált június 28 és 30 között rendezik meg az Ulcinj-i riviéra legnagyobb strandján, a 13 km hosszan elterülő Velika Plaža-n, melyet a montenegrói Copacabanának is szoktak hívni. Az elnevezés nem véletlen, az ország egyik legszebb strandjáról van szó, amelynek nem csak vize kristálytiszta, hanem homokja gazdag ásványi adag tartalmának köszönhetően gyógyító erővel is rendelkezik. Nincs is kellemesebb, mint az egész éjszakás bulizás után leheveredni a strandon, relaxálni és hallgatni a tenger morajlását!
 A Velika Plaža a városközponttól alig 5 kilométeres távolságra található, így könnyen megközelíthető az Ulcinj-ban nyaralóknak. Ha a környéken töltjük vakációnkat és el szeretnénk látogatni a fesztiválra, akkor azt vonattal vagy busszal is megtehetjük, míg a vonatállomás egy órányi, a buszmegálló csak 15 percnyi sétára található a fesztivál helyszínétől, így érdemesebb buszra szállni. A fesztiválra jegyek elővételben június 20-ig kaphatóak, a bérlet ára 59 euró, a napijegyeké egységesen 22 euró. Június 20-a után bérletet 69, napijegyet 25 eurós áron vásárolhatunk.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: