Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Zadari Zenei Esték a Szt. Donát-templomban

Dalmácia fővárosában idén nyáron sem lesz időnk unatkozni! Túlzás nélkül állíthatom, hogy szinte nincs olyan este, főként hétvége, hogy ne történne valami izgalmas esemény. A meseszép mediterrán városi éjszaka pezsdítő hangjai, a nagy beszélgetések, a pohárcsörrenések, a vidám muzsika, máskor nagyszabású rendezvények teszik feledhetetlennél Zadarban töltött napjainkat.
 Ilyenek például a Zadari Kulturális Nyár, az Álmok Zadarja vagy a Szent Donát Zenei Esték. Ez utóbbit július 5 - augusztus 15. között rendezik meg, szám szerint már az 53-at! A 800-as évek elején épített kétszintes körtemplom méltán Zadar szimbóluma, lenyűgöző méreteinek és fenséges akusztikájának köszönhetően ad otthont a komolyzenei fesztiválnak, amelynek keretében középkori, reneszánsz és korai barokk zenei koncerteket tartanak.
 A fesztivál két ciklusból áll: a „Musica Antiqua” és a „Musica da Camera” nevű részekből. Többek között felcsendülnek Palestrina, Lassus, Byrd, Monteverdi, Fornsete hallhatatlan művei. Igazi csemegének ígérkezik Verdi ritkán játszott operája, az Atilla, amely július 25-én délelőtt hangzik el. Igazán spirituális élmény ilyen csodaszép szakrális környezetben hallgatni a felpezsdítő, pihentető melódiákat, teljesen kikapcsol a mindennapok hajtásából és harmóniát visz a lélek legmélyébe. Aki tud maradni, ne hagyja ki augusztus 14-én délelőtt 9 órai kezdettel Mozart Nagy Miséjét az 1300-as években épült Szent Anasztázia-székesegyházban.
 A Szent Donát Zenei Esték mellett felhívom a figyelmet Zadar egyik leglátványosabb programjára, a július 21-én éjszakai fáklyás felvonulással tarkított gasztronómiai rendezvényre, amely a Telihold Éjszakája címet viseli. Az eseményben évről évre megünneplik a szigetlakók és a tengermelléki térségben élő emberek kultúráinak sikeres egymás mellett élését. Ezen az éjszakán a tengerparti sétányon eloltják a közvilágítást, felgyulladnak a viharlámpák és a gyertyák, és a telihold fényében az árnyékok titokzatos játéka feledhetetlen élmény, főleg úgy, ha közben a helyiek között elvegyülve, őket megismerve élvezhetjük a helyi ételkülönlegességeket és a finom borok zamatát! Szerintem érdemes úgy szervezni a nyarat, hogy mindkét nagyszerű rendezvényen ott lehessünk!

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: