Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Teszteltünk Cirkvenicában! Falkensteiner Hotel Therapia****

Crikvenica, a gyönyörű horvátországi üdülőváros már a Habsburg birodalom idején is az egyik legkedveltebb adriai nyaralóhelynek számított. Erzsébet királynő is gyakran megfordult itt, hiszen az egyik legközelebbi tengerparti városnak számított a Monarchiából érkezőknek, és legendásan gyógyító tengeri levegőjét, kellemes, részben természetesen homokos strandját, pezsgő éjszakai életét a királyi család tagjai is élvezni szerették volna. Mi is kipróbáltuk hát, és nem csalódtunk!
 


A Falkensteiner hotelek magas színvonalú szolgáltatásaikkal standardot teremtettek Közép-Európában, a Hotel Therapia pedig kétségkívül az egyik legkülönlegesebb ház a hotelláncon belül. Az 1895-ben épült, lenyűgöző szecessziós stílusú épület kapuján belépve az ember szinte egy másik korba csöppen, köszönhetően a 2005-ös gondos és stílushű restaurálásnak.
 


A Therapia minden modern igényt kielégítő hotel, ahol azonban a 21. századi szolgáltatások 19. századi köntösben pompáznak. Minden kis részletre figyeltek: arany színben csillogó szecessziós mozaikok; gyönyörű tonett székek; hagyományos, nehéz esésű brokát függönyök; mézárnyalatú kárpitok. A teraszról a Kvarner öböl egyik leggyönyörűbb panorámája tárul elénk, alattunk a külső medence kékje és a mediterrán park zöldje mögött a végtelen tenger.
 


A szobák tágasak, belépve szembesülünk először azzal a ténnyel, hogy egy kastély lakosztályában töltjük az éjszakát. Az erkélyemen szinte bált is rendezhetnék, olyan hatalmas és pazar, hogy szinte már csak az abroncsos szoknyák suhogása és az összeütődő tiszti csizmák csattanása hiányzik. Ennek hiányában azonban beérem a tenger morajával is, amelynél nincs jobb altató az Adrián.
 


De kinek van kedve aludni Crikvenicában, ahol a városka utcáin estére sorban nyitnak a bárok, a parton a diszkóban is indul már az élet, a kikötő fényei pedig romantikus sétára csábítanak. A társaságból nem mindenkinek szeretett volna kimozdulni, így néhányan inkább maradtak, hogy a hotel páratlanul szép wellness részlegében töltsék az estét szaunázással és úszkálással.

 


A másnapi reggeli a hotel minden egyéb szolgáltatásának megfelelően pazar. Friss gyümölcsök, felvágottak és sajtok végtelen sora, ropogós péksütemények, frissen sütött ham and eggs, mediterrán halak, saláták… Mi a reggeli után a fényárban úszó strand felé vettük az irányt, ahol már nyíltak az első napernyők, a korai fürdőzők pedig már javában egymást fröcskölték a tengerben. Crikvenica strandja két perc sétára van a hoteltől, 15 hosszú és homokos illetve apró kavicsos szakaszokból áll.
 


A bárok és kifőzdék remek hűsítőket és helyi fogásokat kínálnak – ez egy igazi riviéra, amelyről a homokos partnak köszönhetően a hotel kisgyerekes német vendégei is maximális elégedettséggel nyilatkoztak előző este a vacsoránál. Tapasztalatból mondhatom, hogy mint mindenhol, itt is minden helyi különlegességet meg kell kóstolni. A főutcán található éttermekben kínált brudet halpörkölt polentával például verhetetlen, és a többi horvát üdülőhelyhez képest nagyon jó áron is van minden fogás. Mi már csak ezért is visszatérünk Horvátország legközelebbi homokos partjára még az idén.
 
Kis Crikvenicai árkalauz ínyenceknek:
• rántott tintahal: 45 kunától
• főtt tintahal: 45 kunától
• szardínia: 19 kunától
• brudet polentával: 40 kunától
• pizza: 30 kunától
• csevapi: 45 kunától
• kapucsínó: 8 kuna
• haltál: 80 kuna (salátával)
• hústál: 80 kuna (salátával)
• 1 deci bor: 7 kuna

www.adriaonline.hu - A napos oldal!