Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Teszteltük! Borik üdülőfalu – Zadar

Felkerekedtünk, egy hetes tengerparti nyaralásra és célba vettük a dalmáciai Zadar városát, amely Budapesttől kb. 630 km-re található. A Borik üdülőfalu maga Zadar történelmi belvárosától kb. 3 km-re helyezkedik el, ami igazán nem nevezhető komoly távolságnak, akár még gyalog is be lehet sétálni a városkába, hogy megnézhessük. Mi természetesen először autóval próbáltuk megközelíteni a helyet, ami GPS nélkül nem lett volna olyan egyszerű tekintve, hogy rengeteg az egyirányú utca a belváros környékén így soha nem lehet tudni, épp hova lyukadunk ki.

 

 

Az óváros környékén rengeteg parkoló van, azonban napközben még ez is kevés lehet, így érdemesebb a város szélén letenni az autót. A parkolásért természetesen fizetni kell, a legmagasabb tarifa 12 kuna/óra (kb. 430 Ft). Zadart mindenképpen érdemes meglátogatni, és egy napot könnyedén el lehet tölteni ott; kedves középkori városka szűk kis utcákkal, és a járókelők által fényesre csiszolt macskakövekkel.

 


Az üdülőfalú egy kempingben található, közvetlenül a Falkensteiner szállodák mellett a tengerparton. A kempingen belül a mobil házak külön csoportban vannak, a tengerparthoz a lehető legközelebb, ez kb. maximum 100 m-t jelent a valóságban. A recepción a megérkezéskor nagyon kedvesen fogadják a vendégeket. Precíz, pontos tájékoztatás és bejelentkezés után már indulhatunk is a házhoz, amit nem túl nehéz megtalálni. A házakból két típus van: Capri, amely kicsit kisebb, és 4 felnőtt és maximum. 2 kisebb gyermeknek elegendő; és a valamivel tágasabb Cranz, amelyben szintén 4 felnőtt és 2 kisebb gyermek férhet el. A házakhoz hangulatos kis fedett terasz is tartozik. A nyaralás alatt főleg itt zajlik az élet.

 

 

A házak jól felszereltek, tiszták, egyszerű és letisztult stílusúak. A konyhában van mikró, tűzhely, hűtő és egyéb konyhai felszerelések, a nappaliban pedig televízió és cd-s rádió is, és a kisebb értékeknek széf. Klíma minden házban található, de használatáért fizetni kell, a recepción kapható kártyával működik. Ottlétünk alatt napközben is csak olyan 28-29 fok volt, így nem volt szükség a hűtésre, a házban nappal sem volt túl nagy a hőség, és éjjel sem hűlt ki nagyon.

 


A házak ugyan nincsenek a tengerparton, mert az Amfora étterem elválasztja őket tőle, de ezt én inkább előnynek éltem meg, mert a folyamatosan fújó tengeri szelet legalább kicsit lefogta az épület. Az étterem maga nem biztosít túl nagy kínálatot, de a pincérek kedvesek, és a felszolgált ételek finomak és bőségesek, a legdrágább pizza 50 kuna volt, egy cevapcici pedig 45 kuna, italok 12 kuna körül. Az étterem terasza pedig már csak 10 m-re található a kemping tengerpartjától.

 


A kemping maga egy rendezett, kellemes árnyékot adó faligetben található, a vendégek Európa minden pontjáról érkeznek ide, sok a családos köztük, így esténként egyáltalán nem jellemző a hangoskodás, a környék nyugodt, és békés. A legtöbb vendég ottlétünk alatt Hollandiából és Dániából érkezett, de voltak magyarok is. A bulizós kedvű fiataloknak pedig a közeli éjszakai szórakozóhely lehet a célpont, ami szintén nincs nagy távolságra. A kemping környékén egyébként 100 m-en belül van egy közért is, ahol a kisebb bevásárlásokat megejthetjük, valamint 2 bankautomata, és több kisebb bár és étterem.

 


A kempingnek saját tengerpartja van, ahová kívülről csak belépő ellenében lehet bejönni. A tengerpart kavicsos, érdemes a fürdéshez cipőt vinni, de ez valójában egész Horvátországra érvényes. A pár méteres tengerparti sávot leküzdve már homokos a talaj. A tenger viszonylag gyorsan mélyül, de aki nem tud úszni, annak sem kell aggódnia. A strand, ami a kempinghez tartozik ugyanaz a strand, mint ami a szomszédos Falkensteiner hotelekhez tartozik, kis öblök, mólók, hullámtörők tagolják.

 

 

A mobil faházakat bérlők egyébként használhatják a szomszédos Falkensteiner Hotel Donat*** medencéjét is, amihez egy karszalagot kapnak a vendégek. A strandon a part mentén kis kávézók és éttermek is találhatók, ami kényelmessé és kellemessé teszi a tengerparti nyaralást. A Falkensteiner hotelek előtt a strandon van egy homokkal feltöltött homokos part is, ide főleg a kisebb gyerekeket hozzák fürdeni. A strandon több vízisport közül is lehet választani: jet-ski, banánozás, parasailing, hajókirándulás, stb.

 


Mi egyik nap hajókirándulásra indultunk a közeli Kornati Nemzeti Parkhoz. Nem voltunk teljesen körültekintőek, az első emberrel elmentünk, aki ilyen programot kínált, de nem bántuk meg. Az egész napos hajótúra ára 30 €/fő volt, ezért többféle welcome drinket, reggelire szendvicset, ebédre grillezett tengeri halat és csirkét kaptunk salátával. Az italok (az alkoholos italok is), a különféle kekszek és rágcsálnivalók a nap folyamán végig az utasok rendelkezésére álltak. Történt mindez annak ellenére, hogy az induláskor rengeteg ember tömörült össze a hajó előtt, és nem úgy tűnt, hogy a hajót ennyi utast el fog tudni szállítani. Azonban a hajó kapitánya közvetlenségével, kedvességével és finom házi készítésű pálinkájával mindenkit levett a lábáról, és a személyzet is igazán kedves volt.

 

 

 

A kiránduláson megnéztük a közeli Kornati szigetet valamint a Dugi szigeten található sós belső tavat is, és Preko kis városát, ami a Zadarral szemközt lévő kis szigeten található. Összességében mindenkinek ajánlom, hogy menjen el egy ehhez hasonló hajókirándulásra, ha nem szegi kedvét, hogy sok emberrel kell osztoznia a hajón és az élményen.
Mindenkinek ajánlom, aki nem akar, vagy nem tud túl sokat költeni a nyaralásra, de mégis a tengerparton szeretne nyaralni, és mégis többet szeretne egy kempingnél. Ez az egyik legjobb ár érték arányú lehetőség a környéken.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!