Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Placcs és csobb - éljenek a vízisportok!

Isztria Horvátország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, a strandolás, városnézés és finom falatok élvezése mellett aktívan is eltölthetjük itt nyári vakációnk. Az örökmozgóknak és a kalandvágyóknak is megéri Isztriát választani, hiszen változatos és izgalmas sportolási lehetőségek várnak itt mindenkit a tengeren és a strandokon.
 


A kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű tengerben jókat úszhatunk, a strandokon pedig lehetőség nyílik a különféle labdajátékokra, csapatsportokra, így még új barátokat is könnyedén szerezhetünk, miközben remekül szórakozunk a strandfoci vagy strandröplabda meccseken. Ha a tenger szerelmesei vagyunk, akkor az úszás mellett számtalan egyéb vízi sportba is belekóstolhatunk Isztrián.
 


A jet skizést, a szörfözést és a vitorlázást szinte bárhol kipróbálhatjuk, nagyobb jachtokat akár személyzettel is együtt lehet bérelni. A tengeri kajakozás és kenuzás a főbb városok tengerpartjainál rendelkezésünkre áll, így ha Porecben, Rovinjban, Vrsarban, Pulán vagy Umagon nyaralunk, akkor akár mi magunk is szervezhetünk vízi kirándulásokat, amennyiben gyakorlottak vagyunk az evezésben és jól ismerjük a tengert.
 


Kezdőként érdemesebb vezetővel, egy csoporthoz csatlakozva belevágni a tengeri evezésbe. Kajakos és kenus kirándulásokat szerveznek az adriai kis szigetek körül, a program ráadásul tartalmaz egy finom, helyben készült ebédet is a szigetek valamelyikén. Szintén szervezett túra indul a Limski fjordhoz és a Brijuni Nemzeti Parkhoz. Az egész napos kajak és kenutúrák ára 37 és 60 euró között van. Ha vízisíelni szeretnénk arra a Porec melletti Zelena Lagunában adódik alkalom, itt közel 650 méteres pálya várja a vízisíelés szerelmeseit; akár 58 km/órás sebességet is elérhetünk a tengeren suhanva. Egy órás síelésért 120 kunát kell fizetni, de egész napos bérletet is válthatunk 250 kunáért.
 


A horvát Isztria neves búvárterület is, ha merülni szeretnénk, érdemes ide utazni a nyáron, mert minden nagyobb település tengerpartján nyílik lehetőség a búvárkodásra. Az Adriai tenger mélyén számtalan csodálatos növény és állatfaj vár felfedezésre, a merülés felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek. Ha kezdők vagyunk, akkor sem kell megijedni; a legtöbb helyen tartanak alapfokú búvártanfolyamot is, a gyakorlottabbak pedig éjszakai vagy nyílt vízi merülésen is részt vehetnek. Sőt, a tapasztalt búvárok akár kincskereső merüléseken is próbára tehetik szemfülességük, hiszen az Adriai-tenger mélye számtalan hajóroncsot rejt, amiket fantasztikus élmény testközelből megcsodálni. A párórás alap tanfolyam ára helyszíntől függően 370 és 450 kuna közt van, a komolyabb, több napos tréningekért 1600-2600 kunát kell fizetni. Természetesen felszerelést is lehet bérelni az oktató központokban; a merülésre pedig minden esetben tapasztalt búvároktató kíséri a csoportot, így teljes biztonságban fedezhetjük fel a tenger mélyének csodáit.
 Isztria a tengeri sportok széles tárházával várja a turistákat, így biztosan egy kellemes és aktív vakációban lesz részünk, ha az Adriai-tenger partját választjuk nyári utazásunk színhelyévé.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!