Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Alkudni kötelező! Montenegró piacain jártunk…

Vásárolni sokak számára jelent nélkülözhetetlen örömöt nyaralásuk során, különösen, ha olyan helyen járnak, ahol különleges portékák, otthon nem kapható termékek széles kínálatával találkoznak. Montenegróban szabad ég alatti, bájos piacok forgatagában válogathatunk a helyi termékek között, és vadászhatunk a legmegfelelőbb szuvenírekre. A piacok látogatása még azok számára is élvezetet jelenthet, akik vásárlás helyett inkább csak nézelődnének: a standok roskadoznak a rengeteg árutól, melyek ezernyi színben pompáznak, a légkör pedig hamisítatlan mediterrán hangulatot áraszt.
 


A gasztronómia iránt érdeklődők számára különösen élvezetes lehet a hagyományos zöldség- és halpiacok megtekintése: gyönyörű, színes gyümölcsök és zöldségek, ezernyi tejtermék és a tenger gyümölcsei tárulnak a szemünk elé a szinte valamennyi népszerű montenegrói üdülőhelyen megtalálható tradicionális piacokon. Szuvenírként ajánlatos beszereznünk néhány üveg helyi olíva olajat és olívabogyót. Az ínyenceknek biztosan kedvére való lesz majd a Njeguskiprsut, amely nem más, mint egy pácolt sonkafajta: olívabogyóval vagy éppen sárgadinnyével tálalva kiváló előétel, amely mindenképp megér egy kóstolást!
 


A piacokon azonban a helyi élelmiszerek mellett az olcsó bútoroktól, a lakásdekoráción át a ruhákig, ezernyi terméket árusítanak. A ruhaneműkre mindenképpen érdemes vetnünk néhány pillantást, ugyanis remek ár-érték arányban szerezhetjük be többek között a nyaraláshoz szükséges papucsokat, strandkendőket, nyári ruhát vagy akár bikinit.
 


Bár minden montenegrói piacot sajátos hangulat jellemez, és valamennyi tartogat számunka érdekes látni- és vásárolni valókat, a budvai nyári bazárról és Herceg Novi piacáról külön érdemes említést tennünk. Budvában találjuk a termékek legszélesebb skáláját, ahol garantáltan különleges szuvenírekre bukkanhatunk: az ezernyi egyedi stílusú bizsu között például bizonyos, hogy minden nőismerősünk számára találunk megfelelőt! Herceg Novi piacának különlegessége, hogy helyi művészek alkotásai – festmények és szobrok – is találhatóak a standokon, amelyek között jó néhány valódi művészi értékek képviselő tárgyat is találhatunk – ráadásul megfizethető áron.
 


A montenegrói piacok már napfelkeltétől várják a vásárlókat. A piacok látogatásánál aligha találhatnánk ideálisabb délelőtti programot. Az útra való készülődés során ügyeljünk tehát, hogy mindenképp maradjon majd hely bőröndünkben a montenegrói piacokon beszerzett „kincseinknek”.
 

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: