Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Veszélyes vizekre evezünk…

Bár Dalmáciáról a legtöbbeknek a tengeri fürdőzés jut eszébe, Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb turisztikai célpontja ennél sokkal többet tartogat látogatói számára. Talán kevesen tudják, hogy Dalmácia számtalan kiváló rafting helyszínnel büszkélkedhet. Nyaralásunk során tehát nem csak az Adriai-tenger, hanem a gyönyörű és – a rafting szempontjából – kiváló adottságú horvát folyók adta örömöket is élvezhetjük.
 A rafting sportjának hódolva nem csak adrenalin fröccsben lehet részünk, hanem a Horvátország szívében fekvő érintetlen szépségű, vadregényes tájakat is megismerhetjük. Opatijától mindössze egy-másfél órás útra fekszik Gorski kotar régió, egy igazi zöld oázis, ahol ember és természet tökéletes harmóniában élhet egymással. Itt található Horvátország legnépszerűbb rafting helyszíne, amely egyaránt alkalmas családi rafting túrákra, és igazi adrenalin-fokozó kalandtúrákra is. Egyes szakaszokon vízesések, és óriási hullámok gondoskodnak az izgalmakról, így a legvakmerőbbek is megtalálják itt számításaikat – különösen a heves esőzéseket követően.
 


Gorski kotar régióban fekszik Brod na Kupi, amely többféle szervezett raftingtúrát is kínál az ideérkezőknek. A mérsékelt nehézségű, 2-4 órás családi túra ára 36 euró per fő, ami tartalmazza a szükséges felszerelést, a Brod na Kupiból a rafting túra kiinduló pontjára és vissza történő szállítást, és egy CD-t, amely a túráról készült fotókat tartalmazza. A túrákon minden esetben tapasztalt túravezető kíséri a hat, illetve húsz főből álló csoportokat.
 


A bátrabb, tapasztaltabb és a fizikailag megfelelően felkészült evezők több napos rafting túrán is részt vehetnek, szintén Brod na Kupiból való indulással. A túrarésztvevők igényeinek és lelkesedésének megfelelően a túra egy, de akár hét napot is igénybe vehet, a megtett kilométerek száma pedig 30 és 50 között váltakozik. Többnapos túrákat csak a nyári hónapokban szerveznek, amikor a levegő hőmérséklete éjszaka is elviselhető, a víz hőmérséklete pedig tökéletesen alkalmas a fürdőzésre. Ráadásul a természet szépsége is nyáron tetőzik, és ekkor tartogatja a legtöbb látnivalót: a szervezők szerint a túra során akár még az erdőkben élő medvéket is lehet esélyünk szemügyre venni – természetesen csak tisztes távolból. A túra ára a tervezett napok számától függ: a részvétel napi díja 24 euró.
 


Akik további kalandokra vágynak, azok Gorski kotarban kenus szafarin is részt vehetnek, amelyből szintén néhány órás vagy éppen több napos túracsomagok is elérhetőek. Bármilyen módon is evezzünk a kristálytiszta vizű horvát folyókon, biztosak lehetünk benne, hogy igazán közel kerülünk majd Horvátország szívéhez, és annak vadregényes szépségéhez.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: