Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Útban az Adriára: ne hagyd ki a Plitvicei tavakat…

Ha Horvátországban töltjük vakációnkat és szeretjük a természetet, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnunk a messze földön neves természeti parkokba, melyek közül a legnagyobb és leghíresebb a Plitvicei tavak vidéke. A nemzeti park területe közel 200 négyzetkilométer, könnyen megközelíthető akár autóval, akár hajóval is, a nagyobb vízparti városokból.

 

 

A park legnagyobb látványosságai természetesen maguk a tavak. Tizenhat, kisebb-nagyobb kristálytiszta, azúrkéken csillogó tavat találunk a parkban, melyeket egy fantasztikus vízesés rendszer köt össze. Közel kétszáz vízesésben gyönyörködhetünk itt. Csodálatos látványt nyújt, ahogy a vízesések és zuhatagok csobogva ömlenek egyik tóból vagy patakból a másikba; nem véletlen, hogy a világ tíz legszebb vízesései között tartják számon a plitvicei vízeséseket.

 

 

A park növény- és állatvilága is igen gazdag, tavasszal és nyáron a terület zöldbe borul, és számtalan csodálatos színű virág nyílik szerte a tájon, pompás színekbe öltöztetve azt. Az állatvilágra elsősorban a hüllők és kétéltűek, főképpen a gőtefajok gazdagsága jellemző, de számtalan madárfaj is otthont talált a természetvédelmi területen. A park klímája még nyáron is kellemes, a földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően nincsen nagy hőség, a levegő pedig friss. Így akár nyáron is vállalkozhatunk gyalogos túrákra itt.

 

 

A parkot akár egyénileg, akár gyalogosan is be lehet járni, több bejáraton át is beléphetünk a park területére. A túraútvonalak különféle nehézségűek, a park személyzete szívesen lát el tanácsokkal, hogy melyik lenne számunkra legmegfelelőbb. A tavakon, patakokon keresztül sokszor fapallókon át vezet az út, így igazán hangulatos kirándulást élhetünk át. Ha elfáradnánk a gyaloglásban, akkor felszállhatunk a park területén közlekedő, környezetbarát panorámás kisvasútra, vagy ha inkább a vízen suhannánk, akkor az elektromos kishajóra. Három étterem is várja a túrázásban megéhezett vendégeit, ezekben megkóstolhatjuk a területre jellemző gasztronómiai különlegességeket, így például a változatos erdei gombás fogásokat vagy a helyi sajtokból készült tálakat.

 

 

Horvátországban járva feltétlenül érdemes pár órát szánni a Plitvicei Nemzeti Park bejárására, lélegzetelállító látványban lesz részünk és békében élvezhetjük a háborítatlan természet csodáit. A park egész évben várja látogatóit, tavasszal és ősszel 8 és 18 óra között, nyáron 7 és este 8 óra közt tart nyitva. Április és október között a belépti díj 110 kuna felnőttek és 55 kuna gyermekek részére, de hét évesnél fiatalabb gyerkőcök ingyen léphetnek a park területére. Autóval parkolni az egyes és kettes bejárat melletti parkolóban lehet, a parkolási díj 7 kuna/óra.

 

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: