Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Skaville – Sibenik imádja a ska-t!

A Dalmácia északi részén elhelyezkedő Sibeniki riviéra valóságos turistaparadicsom, mely számtalan érdekes eseménnyel várja a nyaralókat idén nyáron is. Többek közt itt rendezik meg a Horvátországban kuriózumnak számító Skaville-t, ami egy nemzetközi ska fesztivál. A térségben ez az egyetlen ilyen jellegű zenei rendezvény, így nem csoda, hogy rengeteg látogató keresi fel minden évben.
 Idén immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Skaville fesztivált a Sibenik közvetlen közelében található Martinska kempingben, július 24 és 28 között. A négynapos fesztiválon a jamaicai gyökerekkel rendelkező ska zene magával ragadó ritmusai mindenkit elbűvölnek és táncra csábítanak, nem véletlen, hogy a rendezvény évek óta töretlen népszerűségnek örvend, és a helyiek mellett számtalan külföldi vendég is szívesen vesz részt rajta. A ska zene kiváló művészei mellett színpadra lépnek más műfajok képviselői is, így a punk, a reggae vagy a world music rajongók is jól szórakozhatnak. A népszerű, régóta nagy sikerrel zenélő előadók mellett friss, a közelmúltban debütáló fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A fesztivál egyik nagy durranása kétségkívül az amerikai The Toasters koncertje, ők a ska zene nagy veteránjai, akik rengeteget tettek a műfaj népszerűsítéséért az Egyesült Államokban.
 Az esemény másik sztárfellépője a The Bankrobbers Itáliából. Az olasz banda viszonylag friss formáció 2011-ben jelent meg első albumuk. 2013-as albumuknak a Skaville fesztiválon lesz az ősbemutatója, így itt hallhatóak majd először az új dalok. Itt lesz a mexikói származású Hannibal Selecter is, aki a latin zenei műfajokat keveri a reggae és ska ritmusokkal. Mellettük fellépnek olyan helyi és környező országokból érkező zenészek, mint Horvátország vezető reggae együttese, a Killo Killo Banda és a dubstep elemeket a reggae műfajával keverő bosnyák Baga Sound.
 A fesztivált emellett erős magyar jelenlét is jellemzi, amely különösen vonzóvá teheti az eseményt a magyar látogatók körében. Színpadra lép az itthon és nemzetközi szinten is nagy elismertségnek örvendő Pannonia AllStar Ska Orchestra és a fantasztikus, horror elemekkel teletűzdelt kabarészerű színpadi show-val előálló swing és rockabilly banda, a Yellow Spots.
A négynapos fesztiválnak csodálatos keretet ad a természeti szépségekben bővelkedő Adria part. A helyszínül szolgáló Martinska kemping Sibenik közvetlen szomszédságában található, így könnyen megközelíthető Magyarországról is, autóval vagy akár vonattal is (ráadásul a horvát vonattársaság komoly kedvezményeket ajánl a fesztiválra látogatóknak, ezért érdemes utánanézni a lehetőségeknek).
 A Martinska kempingbe Sibenikből az óránként közlekedő komppal lehet eljutni, ennek ára 10 kuna, de a fesztivál ideje alatt közlekednek vízi-taxik is, így szerencsére nem kell akkor se sokat várakozni, ha esetleg lekéssük a komp járatot.
A SkaVille egy kifejezetten olcsó fesztivál, a jegyek 210 kunás (körülbelül 9000 forint) áron kaphatóak, ez az összeg magába foglalja a sátorhely használatot is. A jegyek idén először online is megvásárolhatóak az Entrio.hr rendszeren keresztül.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: