Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Makarskai kirándulásunk a kagylók birodalmában

A Dalmácia szívében található Makarska igazi turista paradicsom: kristálytiszta tenger, hosszú, homokos vagy aprókavicsos strandok és csendes fenyőerdők várják a nyaralókat. A háborítatlan pihenésre vágyók és az örökmozgók is megtalálják számításukat ebben a gyönyörű városban és környékén. A népszerű strandok mellett könnyen felfedezhetünk apró, csöndes öblöket és partszakaszokat, ahol családunkkal, szerelmünkkel vagy barátainkkal teljes nyugalomban élvezhetjük a fürdőzést és az eredeti formájában megóvott természet szépségét.

 

 

Az aktív pihenésre vágyókat számtalan sportolási lehetőség csábítja a városban és a vízparton, valamint a közeli Biokovo hegyen is tehetünk túrákat, ahol amellett, hogy növényritkaságokat és különleges geológiai képződményeket lehet megfigyelni, páratlan kilátásban is gyönyörködhetünk a környező tájra pillantva.

 

 


Makarska számtalan történelmi és kulturális örökséggel is rendelkezik; a Ferences rendi kolostorban páratlan kagylógyűjtemény található, melyet természetesen a nagyközönség is látogathat. Az 1963-ban alapított malakológiai múzeumban a világ egyik legszebb és leggazdagabb kagylógyűjteményét tekinthetjük meg. A folyamatosan bővülő kollekció közel 3000 kagylót és tengeri csigát számlál, melyek zöme az Adriáról származik; de számos érdekes darab érkezett ide a világ egyéb nagy tengereiről és óceánjairól is.

 

 

A gyűjtemény az alapító, Jure Radic fivér és rendtársa Franjo Carev áldozatos és elkötelezett munkájának köszönhetően jött létre, melyben segítségükre volt és van jelenleg is számtalan tudós, múzeumi dolgozó és magánember, akik önzetlenül a múzeum rendelkezésére bocsátották magángyűjteményük darabjait. A kiállítás megtekintése során sokat tanulhatunk a kiállított tárgyak történelmi és gazdasági jelentőségéről valamint a kagyló fogyasztásáról, kereskedelméről is.
A fantasztikus kagylógyűjtemény mellett a Biakovo hegy növényeit bemutató herbárium valamint a XVI. században épült ferences kolostor maga is megtekintésre érdemes.

 


A múzeum nyáron délelőtt 9-12-ig, délután pedig 5 és 7 között várja a látogatók hadát, a belépődíj 10 kuna. Ha Makarskában járunk, feltétlenül látogassunk el a kagylómúzeumba, hiszen ilyen élményben sehol máshol Európában nem lehet részünk, ezért kár lenne lemondani róla.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK:

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.