Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Egy csepp művészet

Horvátországról kevesen tudják, de a lenyűgöző tengerpartjai és korhű kisvárosai mellett számos fesztiválnak is helyszínéül szolgál. A komolyzene szerelmeseinek az idei nyár két kihagyhatatlan lehetőséget is tartogat.
Júliustól szeptemberig folyamatosan követik egymást a zenei kulturális fesztiválok, melyek színessé teszik az odalátogató turisták pihenését.
 Omiš
városa rendezi meg július 6 és 27 között a Dalmát folklór fesztivált, a dalmát klapák fesztivált. A város közép-dalmáciában található Split és Makarska között. Horvátország egyik legszebb városaként tartják számon. A festői szépségű kisvárost északról hatalmas hegyek védik, délről pedig a végeláthatatlan tenger övezi. A természet összes kincse megtalálható ebben a varázslatos kis városban, mely a Cetina folyó torkolatánál fekszik, egyes részei pedig benyúlnak a folyócska vadregényes völgyeibe. A folyó által szállított finom folyami homok, mely eléri a tengert, gyönyörű, természetes, homokos partszakaszt hozott létre.
 A város azonban nemcsak a kiváló természeti adottságairól híres, hanem a dalmát klapák fesztiválról is, ahol hat-nyolc tagú férfi-, női- illetve vegyes kórusok mutathatják meg tehetségüket a nagyközönség előtt, ezzel elindítva karrierjüket a komolyzenei világ nagyjai között. A hosszú és mindenre kiterjedő előválogatások után, Omišban kerül sor a döntőre. Az előválogatások több helyszínen zajlanak, a fesztivál nyerteseinek pedig megadatik a lehetőség, hogy nemzetközi karriert fussanak be, így jó hírük akár Horvátország határain túlra is eljuthat.


A nyár azonban nem ér véget a díjazottak kihirdetésével, ugyanis július 1-től szeptember 1-ig tovább élvezhetjük a kulturális programok magával ragadó kavalkádját Trogirban. Ennek a kisvárosnak az életét egész nyáron át kísérik a különböző kulturális események. Az igazi klasszikus- és kamarazenekarok előadása mellett, elmerülhetünk a Modern galériában megtekinthető kiállításokban és a színházi produkciók sokaságában.
Trogir városában azonban nem csak a komolyzene és a kultúra szerelmesei élvezhetik az óváros szívében megrendezett változatos programokat, hanem azok is, akik kötetlenebb kikapcsolódásra vágynak. Egész nyáron át hazai és külföldi sztárok egész csapata szórakoztatja az lelkes közönséget, míg a népi vigasságok segítenek nekünk megismerkedni a hagyományos horvát népszokásokkal, mint a Halászéjszakák és a Trogir Napja vigadalom, ahol lehetőségünk van igazi halspecialitásokat megismerni és megkóstolni.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: