Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Hagyja a készpénzt is pihenni végre! Nyaraláskor is bízza magát bankkártyájára.

Bankkártyáját külföldön is könnyen és kényelmesen használhatja vásárlásra és készpénzfelvételre egyaránt.

Vásárlási és fizetési tanácsok nyaralni indulóknak

Az igazán pihentető nyaraláshoz alapos felkészülés kell. Érdemes például átgondolni, milyen szolgáltatásokat nyújt a bankkártyánk, illetve, mennyi pénzt kell itthon beváltanunk. Így akár spórolhatunk is a külföldi üdülés alatt, lehetséges például, hogy nem kell külön biztosítást kötnünk, hiszen bankkártyánkhoz utasbiztosítás is tartozhat. A kártyákhoz kapcsolódó szolgáltatásokról minden esetben érdeklődjön a kibocsátó banknál.
 Mivel fizethetünk?


A városokban, az autópályán, a nagyobb szállodákban, éttermekben és a népszerű turistaközpontokban a legtöbb helyen elfogadják a MasterCard®, illetve Maestro® bankkártyákat, így nem kell pénzváltással bajlódnunk. A külföldi pénzváltás ráadásul nem mindig egyszerű, könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az üdülőhelyeken nehezen találunk olyan pénzváltót, amelyik elfogadná a magyar forintot. És különben is, ki akar a nyaralás alatt egyfolytában a nagyobb mennyiségű készpénzre figyelni?

Az elfogadóhelyek bejáratánál általában jelzik, hogy milyen bankkártyával fizethet, de ha kártyával szeretne vásárolni, ezt mindenképpen előre jelezze a pénztárosnak. A legtöbb országban, csakúgy, mint nálunk, sokszor borravalót adnak a szolgáltatásokért cserébe, aminek akkor sem kell lemaradnia, ha kártyával fizet. Egyszerűen mondja meg a pincérnek, hogy mennyivel magasabb összeggel terhelje meg a kártyát. Ha mégis készpénzre lenne szüksége, a városokban és a nyaralóhelyeken biztosan talál ATM-et.
 Új úti célok a MasterCard Úti Tippekben

Ebben a szezonban hat európai úti céllal bővül a MasterCard Úti Tippek oldal: Koppenhágával, Szentpétervárral, Dublinnal, a román tengerparttal, Máltával és Montenegróval. Így a korábbiakkal együtt már 37 külföldi nyaralóhely, illetve nagyváros fizetési és vásárlási szokásaival ismerkedhet meg. A kibővített Hasznos Tippekben megtalálhatja a kártyaletiltáshoz hívható telefonszámokat, elmentheti szállásának címét szöveges vagy fényképes formában, sőt az útiköltség-nyilvántartó funkció segítségével számon tarthatja utazásának költségeit is. A hasznos információkat a 17 nyelvű hangosszótárral és a praktikus valutaváltóval ingyenesen letöltheti iPhone-ra az App Store-ból vagy androidos okostelefonjára a Google Playről.

MasterCard ATM Hunter alkalmazás
Töltse le okostelefonjára a MasterCard angol nyelvű ATM Hunter alkalmazását, aminek segítségével ATM-ek és MasterCard® PayPass™ elfogadóhelyek között tud válogatni a világ bármely pontján! Az ATM Hunterrel cím alapján is kereshet, sőt az alkalmazás a beépített GPS-funkciónak köszönhetően azt is megmutatja, hogy az Ön közelében hol találhatóak készpénzkiadó automaták, illetve MasterCard PayPass elfogadóhelyek (a funkciók használatához roaming adatforgalom engedélyezése szükséges).Kártyás tapasztalatok a nagyvilágból

A www.mastercard.hu/utazas oldalon a világ számos országáról osztották már meg az utazók a fizetési tapasztalataikat. A „Kártyás tapasztalatok a nagyvilágból” menüpont alatt Ön is megtalálja a fontos tudnivalókat összegző infógrafikákat.

Ossza meg velünk Ön is az utazásai során szerzett, bankkártyás vásárlásokkal kapcsolatos élményeit: kérjük, töltse ki a www.mastercard.hu/utazas oldalon található pár perces kérdőívet!

További információk:
www.mastercard.hu/utazas

Jó utat és kellemes vásárlást kíván Önnek a MasterCard!
A külföldi kártyás fizetés MasterCard bankkártyával az esetek többségében díjmentes, de erről vásárlás előtt érdeklődjön az adott kereskedőnél. A külföldi kártyás fizetésnél alkalmazott aktuális devizaátváltási árfolyamokról és a készpénzfelvétel (bankfiók és ATM) költségeiről tájékozódjon kártyakibocsátó bankjánál.

 

www.adriaonline.hu - A napos oldal!