Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Orientarsi fesztivál– Keleti hagyományok Olaszország szívében

Az észak-olasz Emilia-Romagna tartomány kedvelt turistaparadicsoma az idei nyári szezonban is számtalan érdekes programmal várja a látogatókat. A Rimini megyében található Pennabilli középkori városkája népszerű kirándulóhelye minden környéken nyaralónak, és július végén még egy igen különleges programsorozat is megrendezésre kerül itt.
 Július 19 és 21 között
tartják meg idén, immár a hatodik alkalommal, az Orientarsi fesztivált, mely egy igen sokoldalú kulturális, gasztronómiai és művészeti nemzetközi wellness program. Az esemény keretében többek között megismerkedhetünk az organikus ételekkel és a keleti, hagyományos orvoslással is. Rohanó világunkban rengeteg stressz ér mindenkit, így nem csoda, hogy az emberek érdeklődése egyre inkább az egészséges életmód felé fordul. Az Orientarsi fesztivál remek alkalmat ad arra, hogy nyugodt körülmények között, a megérdemelt nyári pihenést élvezve bepillantást nyerjünk az évszázadok óta létező gyógymódok titkaiba, megízleljük a finom organikus étkeket és talán hazatérve, az új ismereteket beépítsük mindennapjainkba, így egy egészségesebb, teljesebb életet tudjunk kialakítani.
 Konferenciák, szemináriumok, előadások, natúrkozmetikai termékeket és bio ételeket, étrend kiegészítőket áruló piac valamint sport-és wellness események teszik teljessé a programot. A rendezvényre látogatókat már péntek este számtalan izgalmas tevékenység várja, például tibeti szerzetesek által vezetett közös meditálás a helyi imaházban, ahol bemutatják a hagyományos tibeti imamalom működését is, vagy a zen teaceremónia az Elfeledett gyümölcsök kertjében. A Roccione úton található wellnes központban délután öttől kezdődően ingyenes masszázsokat és kezeléseket lehet kipróbálni, így például a kristályterápiát vagy a shiatsut, amelyet japán harmonizáló masszázsnak is szoktak nevezni. Megismerkedhetünk a több mint 5000 éves múltra visszatekintő indiai gyógyászati rendszer, az Ayurveda alapjaival is. A wellness központ a rendezvény egész ideje alatt várja az érdeklődőket reggel kilenc és este tizenegy óra között. A péntek estét egy frenetikus orientális hastánc bemutató zárja az amfiteátrumban. Emellett az organikus piac is július 19-én, délután ötkor nyitja meg kapuit Pennabilli szívében, az óvárosban, a hétvégén pedig reggel kilenc és este 11 óra között látogatható.
 Szombaton az egész napos programok mellett sor kerül számtalan érdekes előadásra is, így például a taóról, a keleti harcművészetekről vagy a hagyományos kínai orvoslásról tudhatunk meg többet. Ellátogathatunk többféle taó jógaórára is, más néven Qui Gong-ra, mely a test átmozgatása mellett a meditációt is központba helyezi. Különösen a család ifjabb tagjainak lehet érdekes program az óriási mandala építése, amelyen tibeti szerzetesek irányításával a fesztivál vendégei létrehoznak egy hatalmas tibeti mandalát, homokból, sóból, kávébabból, színezett rizsszemekből, virágszirmokból és számos egyéb természetes alkotóelemből. Este több helyszínen is érdekes és mozgalmas előadásokkal várják a nagyérdeműt, így például megcsodálhatjuk a tribal fusion, azaz a modern hastánc lenyűgöző lépéseit vagy a kung-fu, karate, illetve a thai boksz harcművészek különleges mozdulatait.
 Vasárnap szintén érdekes programok helyszínéül szolgál a fesztivál, az aznapi szemináriumokon többek között hallhatunk a légzéskontroll technikákról, az enneagram alapelveiről és felhasználásáról, a tetoválás művészetének eredetéről, a régi sámánok különleges gyógyító erejéről és a főbb keleti filozófiai irányzatokról. Természetesen azok sem fognak unatkozni, akik ennél mozgalmasabb programokra vágynak, hiszen vasárnap is lesznek táncos és harcművészeti előadások is.
Ha egy testet-lelket feltöltő programra vágyunk, amely olyan élményeket és ismereteket ad, amiket később, a nyaralásból hazatérve is tudunk hasznosítani, akkor feltétlenül érdemes ellátogatni az Orientarsi fesztiválra.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!