Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Tavaszimádók! Rátok vár a Virágok szigete!

Montenegró egy apró, dinamikusan fejlődő ország Dél-Európában, mely egyre népszerűbb úti cél a turisták körében is kiváló természeti adottságainak, közel 300 kilométer hosszú tengerpartjának és barátságos árainak köszönhetően. A montenegrói emberek messze földön híresek vendégszeretetükről és becsületességükről, így az ide utazók biztosan kellemesen töltik vakációjukat az országban.
 Tivat az azonos nevű Tivat öbölben fekszik az Adriai partján, kellemes éghajlatának, szép tengerpartjának és csodálatos növényvilágának köszönhetően kedvelt a Montenegróba utazó nyaralók körében. A napozás és fürdőzés szerelmesei válogathatnak a számtalan kavicsos és homokos strand közül, a pihenésre és kirándulásokra vágyók pedig élvezhetik a háborítatlan természet nyugalmát. Tivatban és környékén számtalan érdekes látnivaló is akad, így biztosan nem fog unalmasan telni a nyári vakáció.
 


A Virágok Szigete (Ostrvo Cvijeca) egy aprócska, 300 méter hosszúságú szigetecske Tivat közelében. A szárazfölddel egy vékony földnyelv köti össze, így akár át is lehet sétálni ide Tivatból. Nevét a szigeten található burjánzó növényzetről kapta; csodálatos látvány, ahogy a sziget virágba borul. A számtalan különféle fajta virág mellett a mediterrán térségre jellemző olaj- és pálmafák is nőnek itt.
 


Természeti szépségei mellett kultúrtörténeti szempontból is érdekes a sziget, itt találhatóak a híres Szent Mihály ortodox kolostor maradványai, amely a középkorban püspöki rangot töltött be egészen 1441-ig, ekkor romboltak le velencei katonák. A kolostor feltárása és restaurálása jelenleg is folyik. A Virágok Szigete a jugoszláv időkben katonai üdülőként szolgált, a nagyközönség nem is léphetett földjére. Manapság körülbelül száz fő alkotja a népességet, a lakók a volt Jugoszlávia tagállamaiból érkeztek ide menekültként. A helyiek elsősorban bungalókban élnek itt. A szigeten 1200 négyzetméternyi strand található és több étteremben is örömmel várják a turistákat bor- és sajt kóstolókkal és a tenger gyümölcseinek széles választékával. A szigeten halpiknikeket is szerveznek, ahol a csodálatos mediterrán környezetben fogyaszthatjuk el a tenger legfinomabb ajándékait.
 


Ha Montenegróban járunk érdemes egy kis időt szánnunk a Virágok Szigetének felfedezésére is, egészen biztosan nem fogjuk megbánni a szigeten töltött kellemes órákat.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: