Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Terraneo – A változatos zenei fesztivál

Horvátországban az idén nyárra is jut minden hétre valamilyen szuper zenei fesztivál. A szezon egyik legnagyobb durranása kétségkívül a Terraneo fesztivál, ahol egyrészt több nemzetközi sztárvendég is tiszteletét teszi, másrészt a fesztiválok közül egyedülállóként nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos programokra.
 A Terraneo könnyűzenei fesztivál augusztus 7 és 9 között kerül megrendezésre az észak-dalmát Sibenik város határában. A fesztiválon két fő színpadot húznak fel, így egyszerre több helyszínen is élvezhetjük a fantasztikus koncerteket. Míg a Terra színpadon elsősorban nemzetközileg ismert előadók zenéjére bulizhatunk, addig az Aqua színpadon főleg helyi zenészek lépnek fel. A fesztivál első napján, augusztus hetedikén, szerdán rögtön egy igazi szupersztár, a Prodigy lesz az este fő fellépője a Terra színpadon. Emellett koncertet ad a brit Koan Sound, az amerikai Azealia Banks és az itthon talán kevéssé ismert szerb Eyesburn banda, akik a punk zenét ötvözik reggae elemekkel. A csütörtöki nap fő attrakciója a My Bloody Valentine koncertje lesz a nagyszínpadon.
 Ugyanitt fellép az amerikai indie rock banda, a Calexico, a punk brit veteránjai, a Gang of Four, és a zenei életbe tavaly berobbant amerikai Bosnian Rainbows, valamint igazi kuriózumként a dán Pinkunoizu. Az utolsó estén a Wu Tang Clan koncertje lesz a fesztivál legnagyobb eseménye, de fellép az amerikai soul és rap énekes Aloe Blacc, két indie rockbanda a The Cribs Angliából és Cloud Nothings az USA-ból valamint a Blond:ish szőke dj duója.A Terraneo remek lehetőséget ad arra is, hogy jobban megismerkedhetünk a régió menő együtteseivel, így például rögtön az első estén a zágrábi punk formációval a Kawasaki 3p-vel, a horvát Krankšvester hip hop duóval, de fellép a folk-rock zenét játszó amerikai Woods is az Aqua színpadon. Másnap érdemes ellátogatni a Postolar Tripper koncertjére, hiszen egy igazán eklektikus zenét játszó formációról van szó, akik hip hop-ethno-ska-reggae bandaként aposztrofálják magukat. Emellett fellép még a szlovák grunge rock együttes, az Icarus Down, illetve a rock és reggae zenét játszó bosnyák Dubioza Kolektív. Az utolsó napon a szerb zene jut főszerephez, többek közt koncertet ad két alternatív rockbanda a Darkwood Dub és a Svi na pod! valamint a SevdahBaby művésznév alatt működő Milan Stankovic dj aki elsősorban ismert szerb dallamokat önt modern köntösbe. Ha a két színpad zenei kínálata nem lenne elég, vagy szeretnénk hajnalig bulizni akkor vár minket a non-stop party zóna a fesztivál területén, ahol egy pillanatra sem áll le a zene és a mulatozás.
 A Terraneo igen változatos koncertekkel várja az ide látogatókat, hiszen a rocktól kezdve a punk zenén át egészen a hip hopig mindenféle zenei műfaj képviseli magát a színes palettán. Ráadásul ez még nem minden, a Terraneo más szórakoztató programokat is kínál, valamint egyéb közönség csalogató értékekkel is rendelkezik. A fesztiválon különösen nagy hangsúlyt fektetnek az öko tudatos életmód népszerűsítésére és a környezet védelmének fontosságára, számtalan ehhez kapcsolódó programon - így workshopokon, kiállításokon, filmvetítéseken – vehetünk részt.
 A fesztivál egész idejére érvényes jegy 70 eurós áron kapható, a sátorhelyért pedig ezen felül 30 eurót kell fizetni. Egynapos jegy is váltható 30 euróért. A Terraneo helyszíne egy volt katonai kiképző telep, amely a fesztivál idejére egy valóságos mini-várossá alakul bolttal és kitelepülő éttermekkel, bárokkal. Kiváló program augusztus elejére mindenkinek, aki Horvátországba tervezi nyaralását!

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: