Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Te mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?

Talán mindannyian elgondolkodtunk már azon, mit is vinnénk magunkkal egy lakatlan szigetre… Még ha nem is szívesen hagynánk örökre magunk mögött a megszokott civilizációt, jól esik néha olyan helyekről ábrándozni, ahol háborítatlan csend uralkodik, és ahol igazán közel érezhetnénk magunkat az érintetlen természethez.


Szerencsére nem kell hosszú utat megtennünk ahhoz, hogy egy igazi lakatlan szigeten találjuk magunkat: a horvát Riviérán, Korcula közvetlen szomszédságában található Vrnik aprócska szigetén jelenleg mindössze három család él, a sziget nagy része azonban teljesen lakatlan. Vrnik tehát tökéletes úti cél mindazok számára, akik szívesen kóstolnának bele Robinson életmódjába!


A kis sziget legfontosabb nevezetessége, hogy itt található Korcula legrégibb római kőfejtője, mégsem emiatt érdemes ide ellátogatni. Bár a sziget olyannyira kicsi, hogy fél óra alatt egész területe bejárható, bája és érintetlensége magával ragadja az idelátogatót. A szigeten uralkodó csend azt az érzetet kelti bennünk, mintha fényévekre lennénk az emberi civilizációtól. A kristálytiszta, azúrkék tengerben mindenképpen érdemes megmártóznunk: Vrniken könnyedén találunk úszásra alkalmas partszakaszt, ahol ráadásul jó eséllyel csak mi magunk fürdőzünk majd! A frissítő úszás után a partot szegélyező fenyőfák árnyékában heveredhetünk le, és élvezhetjük az azelőtt sosem tapasztalt, háborítatlan csendet.


Vrnik szigetét egyébként nem csak a turisták, hanem a helyiek is előszeretettel látogatják: autentikus mediterrán hangulata és érintetlensége miatt a korculaiak kedvelt vasárnapi kirándulóhelye. A sziget környékén nyaralók számára nem indítanak rendszeres járatokat Vrnik szigetére a közeli Korculáról, aminek jótékony következménye, hogy a kis szigetet sosem lepik el a turisták. Ennek köszönhetően Vrnik még a nagy turistahullámok jellemezte főszezon idején is képes megőrizni autentikus báját.


Annak ellenére, hogy a lakatlan szigetre nem közlekedik közvetlen járat, Vrnik igazán könnyen és gyorsan megközelíthető. Korcula óvárosának kikötőjében egy szempillantás alatt hajó taxira pattanhatunk, majd nemsokára a háborítatlan természet ölén találhatjuk magunkat, élvezve a csendet és a szemünk elé táruló Adriai-tenger szépséget. A kalandvágyók akár hajót is bérelhetnek, és egy nap alatt Vrnik mellett a Korculát körülvevő valamennyi apró szigetet – többek között Badiját, Sutvarát vagy Stupét – is végiglátogathatják.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: