Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Romantikus kalandok pároknak!

Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél legtöbbünk számára, de kevesen vagyunk, akik legalább a part menti részek mindegyikét alaposan ismernénk. Az elképesztően gazdag szigetvilág is számos felfedeznivalót tartogat, a kellemes víz, a gyönyörű városok és a fantasztikus ételek az elő- és utószezonban is lenyűgözik a látogatókat.
 

 


Vis – pároknak
A Vis-sziget még Splittől délnyugatra található, a szárazföldtől kétórányi hajóútra. A táj, nyugodt, változatos, romantikus, mégsem jellemző, hogy a turisták miatt túlzottnak éreznénk a jövés-menést. Számtalan nyugodt, világtól elzárt öbölben lehet kettesben maradni, de felfedezni is érdemes a szőlő- és olajfaültevényekkel, füge, szentjánoskenyér- és eperfával teli vidéket. A Stončica-öbölben található a Lincir-testvérek étterme, ahol csak helyi alapanyagokból és fűszerekkel főznek, persze főként a környék halaiból. Komižában a hajózás ezeréves történetéből őriznek fontos darabokat (a velenceiektől Titóig), és ugyanitt a Stiniva-öbölben búvárkodni is lehet.
 


Pag – Ínyenceknek
Pag már északabbra található, ez a horvát sziget büszkélkedhet a leghosszabb tengerparttal az összes közül. Szinte minden sarkában találni szűk, csendes öblöket, és nehéz elmenni a sziget olyan specialitásai mellett is, mint a juhsajt, a bárányhús, a pagi csipke és a helyben lepárolt só. Kolan-faluban található a Sirana Gligora, a régió egyik legismertebb sajtkészítő üzeme, amelynek zöldfűszeres sajtjaiban visszaköszönnek a parti szakaszok illatai. Pag városában az egyik legelismertebb étterem a Konoba Bile, ahol a specialitások mellett a horvát konyha olyan stabil fogásaival is érdemes újraismerkedni, mint a prsut füstölt sonka, a szardínia és az olívaolaj. A Novaljában található Boškinac Pincészet kiváló fehérborai közt igazi különlegesség a gegić szőlőfajta, amely erősen kötődik a szigethez.
 


Mali Losinj – pihenéshez
Persze kevés olyan horvát szigetet említhetnénk, amely akarata ellenére is képes kifárasztani az utazót, Mali Losinj mégis a relaxálás fővárosa lehetne. A tenger a sziget körül többnyire sötétzöld, és a táj is szokatlanul gazdag erdőkben. A nyugodt környezet sétára és túrázásra is kiválóan alkalmas azoknak, akiket ez tölt fel igazán. Veli Losinj szélén illatos kertet alakítottak az őshonos, vadon is termő gyógy- és fűszernövényekből. A tervek szerint itt olyan iskolát is nyitnak, ahol kifejezetten az illatok számtalan felhasználási módjára tanítják majd meg a jelentkezőket – talán már az idei szezontól.
 

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: