Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Pag, a családi üdülőhely

Általában komoly kutatómunka előzi meg a döntést, hogy hova menjen nyaralni a család. Egy hosszú, nehéz, munkával töltött év után mindannyian megérdemeljük, hogy nyugodt napokat töltsünk el a tenger mellett, és ehhez nincs jobb helyszín, mint az Adria. Van, akit a tenger megnyugtat, mások néhány nap után azonban többre vágynak a napozásnál, fürdésnél. A gyerekek pedig, főleg, ha már nagyobbacskák, külön utakon töltenék a szabadságot, távol a szülőktől. Az Adrián számos üdülőhely kínál a kristálytiszta tenger mellett kulturális programokat és szórakozási lehetőségeket. Pag sziget az egyik legszebb és legsokszínűbb üdülőhely, ahol a család minden tagja kikapcsolódhat az általa leginkább kedvelt módon. Ráadásul Pag itt van a szomszédban, elérhető távolságban és elérhető áron. 

Pag szigetnek különleges természeti adottságai és fantasztikus homokos tengerpartja van. Kívülről szinte holdbéli a tájnak tűnik, a megérkezők először sokszor szkeptikusan szemlélik a szárazföldről a kopár szigetet: ez hát az a paradicsomi hely, amelyet a fényképeken láttunk? Megérkezve azonban feltárul a csodás mediterrán város, a sziget belsejének burjánzó növényzete és a gyönyörű, hosszú tengerpart. A 285 négyzetkilométeres sziget egyaránt tökéletes hely a nyüzsgésre vágyók számára és a nyugodt nyaralást kedvelők számára is.
 


Minden ínyenc egyetért abban, hogy nagyon fontos szempont a nyaralás szervezésekor, hogy mit lehet enni az adott környéken. Ha kedvelik nem csak az elegáns, turistáknak nyílt éttermeket, hanem az apró, családi kifőzdéket, ahol a helyiekből áll a törzsközönség és igazán autentikus az étel, akkor Pag szigetén nem fognak csalódni. A szigeten különleges fogásokat találhatunk, amelyeket kis konobákban (tavernákban) lehet kipróbálni. Mindenképp meg kell kóstolni a pagi birkasajtot, melyet Paski sir-nak neveznek a helyiek. Ez a speciális, pagi sajtkülönlegesség titkos recept alapján készül, de fontos összetevője az extra szűz horvát olivaolaj és a hamu, amellyel a sajtot érés előtt bedörzsölik. Személyes tapasztalat alapján felveszi a versenyt a legjobb francia sajtokkal.
 


Az édesszájúaknak érdemes tudnia, hogy a fritula, a horvátok likőrös fánkja túlzás nélkül a világ egyik legfantasztikusabb süteménye – természetesen frissen fogyasztva ajánljuk! Nem hagyhatjuk ki a helyi fűszeres, jellegzetesen zöld színű pálinkát (travarica) sem, amelynek az ízét trükkösen fügével fogyasztva fokozzák a horvátok. Aperitifnek tökéletes, és a gyomornak is jót tesz – csakúgy, mint magyar kollégája, a horvátok szerint ez a pálinka is kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben pedig gyógyszer. A kiváló horvát borok közül egy helyi különlegességet, a dalmáciai Prošek édes desszertbor ajánljuk a Pagon nyaralóknak.
 


Akik hajnalig tartó bulira vágyik, azoknak nem csak nappal, de éjszaka is a strandokat javasoljuk. Pag homokos parti fövenyén a környék legjobb dj-i szolgáltatják a zenét, és a turisták a helyiekkel keveredve táncolhatják át az éjszakát. Nincs is szebb, mint a napfelkeltét koktéllal a kezünkben a partról nézni úgy, hogy le sem feküdtünk az éjszaka.
 

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: