Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Ókori fesztivál Umag városában

Milyen érzés lehet egyszer csak belecsöppenni az ókorba? Látogassunk el Umagba, ahol ezt a csodát 2013. július 29-30. között átélhetjük! Garantáltan meg fogunk feledkezni a 21. századról.
 Umag közelében fekszik az ókori Sepomaia régészeti lelőhely, a Kr. e. 1. es 4. század között épült villa rustica maradványaival. Erre emlékezve rendezik meg Umagban évről évre a Sepomaia viva elnevezésű fesztivált, melynek ideje alatt az idelátogatóknak alkalmuk nyílik beleélni magukat az elmúlt időkbe. A St. Martin téren testközelbe kerülhetünk a gladiátorokkal és legionáriusokkal, megcsodálhatjuk hősies küzdelmüket, majd a szerencsés túlélés örömére korabeli táncokat rophatunk (azután otthon learathatjuk a babérokat frissen szerezett tánctudásunkkal).
 A művészet szerelmeseiként próbára tehetjük magunkat az antik kézművesség és művészet egyéb ágaiban is, így garantáltan egyedi ajándékot készíthetünk (vagy vásárolhatunk) otthon maradt szeretteinknek! Betekinthetünk a mozaik készítés titkaiba, mint ahogy megtudhatjuk azt is, hogyan készültek a cserépedények. A korabeli kőművesség csínját-bínját is közszemlére teszik.
Természetesen élvezhetjük az ókori ízeket is, réges-rég letűnt római idők születnek újjá az ételekben, amelyeket a méltán híres Apicius szakácskönyve alapján készítenek el. Ízletes gyümölcsök, zöldségek, élénk színek, aranyszínű olívaolaj, na és a tengerből kifogott friss halak…! Kellemes borokkal öblíthetjük le a fenséges ízeket, a fehérhez méz, a vöröshöz rózsaszirom dukál.Umag kapcsán még egy eseményre szeretném felhívni a figyelmet: akiket nemcsak az ókor vonz és otthonosan mozognak a sport világában bizonyára tudják, hogy a város ad otthont a rengeteg sportolót és teniszrajongót vonzó, híres éves Croatia Open ATP tenisz tornának. A mérkőzéseket Július 18-28-ig nézhetjük meg, ha tehetjük, úgy időzítsünk, hogy mindkét rendezvényen ott lehessünk. A tornán csak férfiak vesznek részt, a mérkőzéseket szabadtéren, a Stella Maris Resort területén, salakon tartják.
És az sem utolsó szempont, hogy pihenésre is van lehetőség: itt mintegy 50 km hosszúságban élvezhetők a gyönyörű strandok! Emellett nagyokat csatangolhatunk az öreg kacskaringós városi utcákon és tereken.
Ez a lenyűgöző mediterrán város valóságos Paradicsom azok számára, akik a napfényt, az aktív kikapcsolódást, a változatos nyári programokat szeretik! Maradandó élmény az egész családnak!

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: