Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Mozizz nyáron! Pulai és Motovuni csemegék

Isten hozott Pulában, Isztria legrégebbi városában! Nyáron nehéz úgy eltölteni az „Isztria Rómájának” nevezett településen akárcsak 3-4 napot is, hogy ne legyen valamilyen látványos megmozdulás az Arénában vagy a város egyéb helyein! Kiállítások, koncertek, hangversenyek, spontán rendezvények valóságos dömpingje várja a látogatókat. A Kr. e. 3. századból származó hatalmas amfiteátrum, az Aréna az elmúlt években számtalan fesztiválnak és koncertnek adott otthont, amelyek közül a legismertebb a minden évben megrendezésre kerülő Pulai Filmfesztivál, a hazai és nemzetközi filmgyártás attraktív, rangos szemléje.
 Aki szereti az izgalmasnál izgalmasabb filmeket, bolygónk leghíresebb filmcsillagjait, feltétlenül itt a helye, a nemzetközi program idén július 13-27-ig tart. Kedvcsinálónak néhány sokat ígérő filmcím: World War Z; A nagy várakozások; Ígéret földje; Magic Mike (ezt a sok izmos felsőtest miatt elsősorban hölgyeknek ajánljuk); A nagy Gatsby. Az eseményt a város egyetlen mozijában, a 290 férőhelyes Kino Valliban is figyelemmel kísérhetjük, a hazai program július 20-27 között aktuális, előny, ha tudsz horvátul valamicskét. (A mozi egyébként Pula hírnevét öregbítő Alida Valli olasz származású színésznőről kapta a nevét, aki egykoron Hollywood üdvöskéje volt.)
 Bár a napok egyre forróbbak és hosszabbak, engedjünk a csábításnak és nézzünk be egy-egy izgalmas vetítés erejéig a moziba! Ha megengedhetjük magunknak, ruccanjunk át a Pulától cirka 70 km-re fekvő Motovun-ba, ahol öt nap erejéig szintén óriási film maraton lesz, július 27-július 31. között. Itt is megtörik Hollywood egyeduralmát, összesen hetvenöt(!) filmből csemegézhetünk, a világ minden tájáról! Szlovénia lesz a díszvendég. A vetítések természetesen szabadtéren, hangulatos ódon városfalak díszletei között zajlanak. És ha már jóllakott a szemünk, irány az illatozó fenyők által borított tengerpart! Barnulásra vágyóknak ideális cél lehet Pulában a Valkane strand, az öbölben található tengerparti rész úgy lett kiépítve, hogy gyermekek és felnőttek is egyaránt jól érezzék magukat, sőt mozgáskorlátozottak részére is kialakítottak egy szakaszt. Ha Motovun felé vesszük az irányt, természetes, homokos, sziklás strandokból kaphatunk ízelítőt. A feltöltődésnek itt se szabjunk határt, hiszen bárok, hangulatos kávézók, kaszinók, diszkók, pizzériák, éttermek valóságos hada várja a gasztronómia szerelmeseit!

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: