Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Lovagi tornák és vitézi játékok nyomában

Az idei nyár is eseménydúsan telik azoknak, akik Horvátország valamelyik szigetét tűzték ki úti célul.
Július 25 és 27 között rendezik meg hagyományosan, Rab szigetén a vitézi játékokat, ami, 1364-re, az első megrendezett viadalra tekint vissza. Innen ered, hogy a vitézek hagyományos szerszámíjász versenyen és lovagi viadalokon döntik el, hogy ki a nagyobb legény a gáton.
 Rab városának arculata meghatározó egy ilyen esemény megrendezésében. Az ókori műemlékek, az Augustus korabeli városfal és a négy harangtorony önmagában jellegzetes hangulatot ad az arra látogatóknak.
A legimpozánsabb középkori épület a Domini Nimira palota, ami közvetlenül a kikötő délnyugati partjánál fekszik Az ünnepek alatt, korhű jelmezekben tisztelegnek Szent Jakab, Szent Antal és Szent Kristóf emlékének. Az esemény fényét fokozza, hogy ezeken a napokon ünneplik a város függetlenségét is. A Rpaska fjera ünnepe, ahogy a horvátok hívják, minden odautazó turistát magával ragad, hiszen a három napos rendezvény alatt a város átalakul, és lakóival együtt felölti középkori jellegét. Egy virágzó középkori város hangulatához elengedhetetlenek a muzsikusok és zászlósok, akik korhű jelmezekbe öltözve végigvonulnak a városon, és segítenek a turistának azonosulni a középkori érzéssel. Az ünnep fénypontja a díjátadás, amikor Rab szigetének főura átadja a győztesnek járó díjat, egy igazi lovagi ceremónia keretein belül. A hármon napban a vitézi játékok mellett folyamatos fellépők, és középkori bazárosok gondoskodnak a kiváló hangulatról.
 Július 27-ét követően, amikor véget érnek a Rab szigeti vitézi játékok, egész egyszerűen csak utazzunk át, Krk szigetére, hogy tovább élvezhessük a középkor elragadó világát. Mi sem egyszerűbb, hiszen Krk, a legkönnyebben megközelíthető szigetek közé tartozik. Egy, a XV. században épült bástyán keresztül vezet az utunk Krk városába, ami egy középkori hangulatú várfallal körbevett római kori ősváros.
 Augusztus 8-a és 10-e között
részt vehetünk egy újabb időutazáson, hiszen ebben az időszakban már nem csak a várost járja át a középkor szelleme, hanem mi is átélhetünk egy hagyományos lovagi tornát, ahol a lovagok ügyességi versenyeken mérik össze tudásukat. A kikötőkben találkozhatunk igazi kalózokkal, akik tengeri csatákban harcolnak az elveszett kincsért. Ezeken a napokon, az egyébként nyugodt tengerpart, fegyvercsörgéstől és csatakiáltásoktól hangos, míg mi békésen pihenhetünk a horvát gasztronómia fenséges fogásai mellett.
A kimerítő lovagi csatározásokból felüdülést jelenthet a hűs vizű, égszínkék tenger, ami a sziget partvonalán csaknem egybefüggő strandot képez, ami minden odalátogató igényeit kielégíti. Találhatunk az extrém sziklás tengerparttól kezdve, az apró kavicsoson át, homokos partszakaszt is, ahol a sekély víz mellett nyugodtan pihenhetünk apró gyerkőceinkkel.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: