Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Liburnia jazz fesztivál Opátijában

Az adriai régió számtalan érdekes programot kínál a jazz zene rajongóinak a nyári szezonban. Ezek közül a legjelentősebb a Liburnia Jazz fesztivál, mely egész Horvátország legnagyobb ilyen jellegű eseménye. A fesztivált idén is fantasztikus környezetben, Opatija tengerparti városában rendezik meg, július 6 és 8 között.
 Mind a fellépők, mind a látogatók nagy számának okán érdemelte ki a Liburnia a legnagyobb horvát jazz zenei fesztivál megtisztelő címét. A 2013-as fesztiválon összesen 17 koncertet hallgathatunk meg nyolc különböző színpadon. A szervezők egyik nem titkolt törekvése, hogy azon vendégek számára is közelebb hozzák a műfajt, akik nem kifejezetten jazz rajongók, így a fellépők sorára különösen gondos figyelmet fordítanak. Ennek köszönhetően akkor is érdemes ellátogatnunk egy-egy koncertre, ha nem ismerkedtünk meg még alaposabban a jazz műfajokkal, mert a kellemes időtöltés mindenképpen garantált! A nagyszínpad koncertjei mellett Street Jazz néven egy egyedülálló programsorozaton is részt vehetnek a rendezvényre látogatók, melynek keretében Opatija hét különböző pontján csendülnek fel a csodálatos dallamok. És ez még nem minden, idén útnak indul a Jazz hajó is az Opatija-i Riviérán, ahol az élőzenés koncertek mellett finom helyi ételekkel és italokkal is várják a vendégeket. A Liburnia fesztivál programjai nagyrészt ingyenesen látogathatóak, csak a nagyszínpadon és a Jazz hajón tartott koncertekért kell belépőt fizetni. Ez utóbbi ára egységesen 60 kuna.
 A Liburnia fő helyszínéül a szabadtéri színház szolgál, a fesztivál itt veszi kezdetét július 6-án este kilenckor, az egyik legelismertebb isztriai modern jazz gitáros Elvis Stanić és zenekara, valamint a valóságos horvát zenei ikon, Oliver Dragojević közös fellépésével. A művészek együttműködése a közelmúltban kezdődött, koncertjeiken fantasztikusan és nagy sikerrel ötvözik a pop és a jazz zenei műfajokat. A koncertre a belépőjegy száz kunába kerül.
 Másnap már délelőtt tízkor élvezhetjük a jazz muzsikát: az Alba és Leo duó ad koncertet a Milenij Hotelben. A Jazz hajó este fél nyolckor indul útjára a populáris jazz és soul zenét játszó Mihaela és Iván duóval. A nagyszínpadon először a horvát jazz gitáros Darko Jurković lép fel nyolc órás kezdettel, majd az amerikai jazz veterán Larry Carlton Quartet foglalja el a színpadot kilenckor. A belépő ára 150 kuna. Ingyenes programokban sem lesz hiány szombat este; az Ambasador Hotelben a pop, funk és jazz zenét ötvöző mEmenTo együttese játszik, a Bristol hotelben pedig a viszonylag friss formáció, az Oridano Gipsy Jazz Band lép fel. Mindkét koncert nyolckor veszi kezdetét. A késő esti mulatságra vágyók ellátogathatnak a szaxofonmuzsikát főszerepbe helyező Denis Razz Quartet koncertjére éjfélkor, a Monokini lounge bárba.
 A fesztivál zárónapján az ingyenes programoké a főszerep, a különféle helyszíneken ismét fellép az Oridano Gipsy Jazz Band valamint Mihaela és Iván duója, így akik az előző nap lemaradtak a koncertekről, vasárnap még pótolhatják azt. A Jazz hajón pedig Alba és Leo zenél. Az utolsó este főprogramja az R’n’B stílusban zenélő Raphael Wressnig R'n'B Explosion koncertje a Kvarner hotelben, de igazán tartalmas szórakozást kínál a kaliforniai Northern California Jazz Choir kórus fellépése is a Milenij Hotelben. Mindkét előadás este kilenckor veszi kezdetét.
A háromnapos fesztivált a Liburnia jazz egyik lelkének és alapítójának Spartaco Crnjaric formációjának, a Spart Jazz Groupnak a koncertje zárja éjfélkor, a Monokini bárban.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: