Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

A csodák karnyújtásnyira vannak - Opatijában…

A horvátországi Opatija bővelkedik kulturális és építészeti érdekességekben, így alkalmas úti cél azok számára is, akik a napsütés és a fürdőzés mellett szívesen csodálnak meg művészeti alkotásokat és merülnek el lég letűnt korok történetében nyaralásuk során.

Opatija városképén sokféle építészeti stílus hagyott nyomot: többek között a reneszánsz, a velencei, a klasszicista és a gótikus építészet, valamint a szecesszió. A városban sétálva bármerre is tekintsünk, gyönyörű, patinás épületeket találunk magunk körül. Nagyszerű alkotók munkáját dicséri több tucatnyi magas művészi értéket képviselő épület és szobor: ezek közül bemutatjuk a legfontosabbakat, amelyek megtekintése nélkül nem lehet teljes az Opatijában töltött vakációnk.
Opatija szimbólumának tartják Zvonko Car szobrász alkotását, a Leány sirállyal címet viselő szobrot, amelyet 1956-ban emeltek a tengerpart egyik sziklájára. A sziklába épített reflektoroknak köszönhetően a szobor éjszakáként gyönyörű megvilágításban pompázik. A Leány sirállyal szoborról készült fénykép a nyaralásunk fotóalbumának legcsodálatosabb darabja lesz.


Az 1420-ban épült Szent Jakab templom Opatija történetének kulcsfontosságú épülete: ez az apátság adta ugyanis a város nevét (az opatija szó jelentése: apátság). A templom a XV. század óta számos átalakításon, felújításon és kibővítésen esett át, így eredeti megjelenésére ma már kevéssé hasonlít. Opatija legrégebbi épületeként azonban mindenképpen méltó arra, hogy nyaralásunk alatt időt szakítsunk meglátogatására.


A Villa Angiolina igazán patinás és gazdagon díszített épület, amely az opatijai turizmus kezdeti éveit idézi. A villát a XIX. század közepén egy rijekai nemes építtette, a csodálatos épületet pedig felesége után nevezte el. A villa és annak gyönyörű kertje ma nyitva áll a látogatók előtt, időnként pedig koncerteknek, illetve elegáns esküvőknek is helyet ad.


A Szent Jakab templomot és a Villa Angiolinát veszi körül az a csodálatos park, amelyet nem csak Opatija, hanem egész Horvátország legszebb kertjének tartanak. A több mint három és fél hektáros területű parkban legalább 159 növényfajta található, amelyek közül jó néhány egzotikus, távoli tájakról – többek között a Távol-Keletről és Ausztráliából – származik. A parkban található egyik legkülönlegesebb növény a japán kamélia, amellyel máshol igen ritkán találkozhatunk.


Végül ejtsünk szót Hotel Kvarnerről, amely Opatijában járva biztosan nem kerüli majd el figyelmünket. A patinás szállodát, amelyet az Adriai-tenger keleti partjának legszebb hoteljének tartanak, a Monarchia idején, mindössze 10 hónap alatt építették. A gyönyörű épület egyébként nem csak a legelegánsabb, hanem a legrégibb horvát szálloda is az Adria partján.

www.adriaonline.hu - A napos oldal!

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: